Днями Кабмін оприлюднив стандарти доступності публічних послуг, у яких вказується, через який час має приїхати на виклик карета швидкої допомоги.

Повідомляється, що «швидка допомога» та МНС мають прибути на місце події максимум через 10 хвилин, якщо це в межах міста, або 20 хвилин, якщо інцидент стався в передмісті.

Варто відзначити, що нові стандарти на публічні послуги передбачають пункти, які не стосуються служб надзвичайних ситуацій.

Тепер у кожному навчальному закладі в обов'язковому порядку повинен бути Wi-Fi зі швидкістю мінімум в 100 Мбіт/с. Ще необхідна комп'ютеризація навчальних закладів: на 300 школярів потрібно виділити як мінімум 2 комп'ютерні класи по 15 персональних комп'ютерів.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

У стандартах також прописано, що у всіх школах повинні поставити туалети з доступом для дітей, які перебувають на інклюзивній освіті. Крім того, уряд планує закрити інтернати для дітей-сиріт. Відтепер вони будуть жити і навчатися в малому груповому будинку або дитячому будинку сімейного типу.

Нагадаємо, у МОЗ вигадали, як подовжити життя українцям.

Як повідомляв портал Знай.uа, Борис Тодуров попросив нардепів врахувати в держбюджеті-2020 підвищення зарплат для медпрацівників і витрат на медицину в Україні.

Також портал Знай.uа писав, які зміни у медичній реформі чекають на українців уже найближчим часом.