З 1 жовтня в Україні Мінсоцполітики запустило систему монетизації пільг. Відтепер субсидію будуть надавати не у вигляді знижки, а живими грошима або ж на рахунок в Ощадбанку, звідки будуть автоматично списуватися гроші.

Ті українці, які отримували субсидії до цього, можуть не подавати нові документи у разі, якщо інформація про доходи не змінилася. Субсидії будуть нараховуватися автоматично.

Однак у разі внутрішньо переміщених осіб, які орендують житло, також ті громадяни, кому субсидія призначалася на фактично проживаючих, повинні подати документи зараз. За субсидіями можна звернутися до 15 грудня.

В Ощадбанку для кожного одержувача субсидій автоматично створять спецрахунок, на який і буде надходити субсидія. Сам Ощадбанк також автоматично буде перераховувати ці кошти комунальним підприємствам.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

З 1 жовтня починає працювати новий механізм виплати пільг на оплату комунальних послуг. Суму пільги будуть розраховувати за законом, яка покладена пільговику, крім того будуть враховуватися ціни і тарифи на комуналку.

У випадку, якщо людина споживає менше електрики, ніж передбачено нормативами, субсидія все одно буде нарахована, а різниця в засобах повернута субсиданту.

Нагадаємо, монетизацію субсидій та комунальні тарифи переглянуть восени.

Як повідомляв Знай. ua, які нововведення почали діяти і скільки доведеться платити українцям.

Також Знай. ua писав, що в Україні зменшили розмір субсидії на опалення.