Нещодавно президент Володимир Зеленський заявив про скасування мораторію на продаж землі і відкриття відповідного ринку в Україні. В уряді розраховують, що в перший рік після запуску ринку ВВП отримає додаткові 2% зростання. Про це повідомляє НВ.

"Купувати або продавати землю зможуть тільки українські громадяни і українські компанії. Розмови про китайців, арабів чи про інопланетян, які вивезуть нашу землю вагонами, - це маячня", - зауважив Зеленський.

Також експерти порівняли вартість гектара землі в Україні та інших країнах. Виявилося, що найдорожча земля в Нідерландах, де за орний гектар доведеться віддати більше 68 тисяч євро. У Великобританії ціна на землю стартує від 23 тисяч євро, в Польщі – від 9 тисяч євро.

При цьому в Україні, відповідно до середньої нормативної оцінки на поточний рік, гектар орної землі коштує більше однієї тисячі євро. Фахівці прогнозують, що вже через 5 років ціна зросте до 2 тисяч євро, а через 10 років – до 4 тисяч.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нагадаємо, кому і як будуть роздавати землю в Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков анонсував запуск ринку землі.

Також портал Знай.uа писав, що таке мораторій на землю і як її продати в Україні.