Всесвітній день пошти

Це міжнародний день, який відзначають в системі ООН і проводять його кожен рік 9 жовтня. Дату обрали цю, тому що саме 9 жовтня 1874 року було створено Всесвітній поштовий союз. Сам день оголосили в 1969 році.

У день створення союзу 22 країни підписали Бернський договір. А в 1878 Генеральний поштовий союз стали називати Всесвітнім поштовим союзом. Зараз у його складі 192 країни. Ще з цього дня проводять Міжнародний тиждень листа. Мета дня – пропагувати роль пошти в звичайному житті людей і компанії, показати внесок у соціальний та економічний розвиток країн. Держави члени можуть проводити заходи, щоб підвищити обізнаність про їх поштову службу у громадськості та ЗМІ.

День ріелтора в Україні

Цей день в Україні відзначають з 2000 року. Свято професійне, його встановили в 1999 році, тоді відбувся Перший всеукраїнський з'їзд рієлторів. Всі, хто відноситься до цієї професії, отримують привітання від друзів, клієнтів, колег та керівництва, Асоціація фахівців з нерухомості збирає всіх членів на торжество, де можна не тільки розважитися, але отримати нові корисні зв'язки.

Йом Кіппур (Йом Кіпур)

Так називається десятий день єврейського нового року, і він вважається днем спокутування гріхів і Вищого суду. Тільки сьогодні, згідно Торі, можна нічого не робити, крім аналізу своїх помислів і вчинків. Зараз обрядові дії відбуваються не як раніше – в Храмі, а в синагозі, а замість жертвоприношень тепер моляться в спокуту всього народу. Наприкінці кожен єврей одержує оцінку своїх дій і може дізнатися вирок. У самому кінці, під час закриваючої молитви, яку вимовляють при заході сонця, можна попросити прощення в останній раз. Після неї ворота милосердя закриваються.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Православні свята:

  • Преставлення апостола і євангеліста Іоанна Богослова.
  • Святителя Тихона, патріарха Московського і всієї Русі.
  • Пісний день.

Іван Богослов

У церковному календарі на цей день припадає пам'ять Іоанна Богослова. Можна дізнатися в цей день, якою буде далі погода. Якщо випав сніг, то зима прийде в Михайлов день. А якщо сніг падає і немає листя на вишні, то зима буде дуже скоро. Наші предки вважали, що якщо сніг випав днем, то він довго не протримається, і тільки вночі випадає справжній зимовий сніг. А ось якщо пішов дощ зі снігом, значить в січні будуть три сильні відлиги. Є легенда, що Іоанн звернув звичайного гуячого пастуха у живописця. Тому сьогодні йому моляться про допомогу у справах та про натхнення.

Народні прикмети на 9 жовтня

Іменини в цей день

Олександр, Панас, Володимир, Дмитро, Єфрем, Іван, Микола, Тихон

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.