У цей день православна церква згадує святителя Харитона Сповідника, єпископа. Інші назви свята: «День Харитона», «Харитон», «День Іллі Муромця». У Харитонів день старі люди радили за поріг носа не висовувати, щоб не накликати біду.

Наші предки вірили, що цей день дуже недобрий. Тому сьогодні не можна виходити з дому, в гості і навіть у двір. Інакше злі люди можуть наврочити або навести порчу. А так як є повір'я, що вимітати сміття з дому – до бід, то і домашніми справами, а особливо прибиранням, займатися не варто. Тому це відмінний день для ледарів.

Народні прикмети на 11 жовтня

Варто придивитися і прислухатися до прикмет. Якщо будинок почав скрипіти, треба очікувати біди. А якщо скрипить стельова балка, то так вона відчуває наближення нещастя. Біди обіцяє і каркання ворона або чорна кішка, яку ви раніше не бачили, а ще скрекіт сороки на даху.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Постарайтеся не спілкуватися з кароокими і з людьми, у яких дуже темні очі. Вважається, що вони більше схильні до чарів та можуть наврочити іншим, з більш світлими очима. Іноді кароокі навіть не знають про це і все роблять не спеціально.

День добре підійде, щоб відвідати віщунку чи знахарку, але потрібно робити це таємно. Молоді пари, які скоро одружаться, просять, щоб зло не порушило їх планів на шлюб. А ті, хто вже одружилися, просили, щоб на них не наслали прокляття безпліддя. Вагітним жінкам можна попросити про легкі пологи і здоров'я дитини. Обов'язково потрібно принести дари – пироги і горщики з медом. Адже якщо віщунку не задобрити, вона може розсердитися і наслати біди.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.