Православною церквою в цей день вшановуються святий Феофан Милостивий і преподобний Киріак відлюдник. Інші назви свята: «Феофан», «Феофан осінній», «Киріак», «Відлюдник», «Маремьяна».

Якщо ви будете сьогодні робити покупки, то поторгуйтесь, інакше товар у продавця буде довго лежати. А щоб наступний рік приніс хороший урожай, наші предки плели косу із стебел ячменю, льону, вівса. Її приносили на поле. Можете починати заготовляти журавлину, вона володіє найбільшою корисністю зараз. Можна збирати і коріння лікувальних рослин. Але перед збором потрібно прочитати «Отче наш».

Народні прикмети на 12 жовтня

Головна страва на столі – смачна ячмінна каша на молоці. В неї додають воду з медом з річного збору, тому її називають свитною. На стіл поставте і хліб з нового борошна.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Киріака Відлюдника вважають покровителем пустельників і мандрівників. Тому в цей день, якщо побачите когось, хто просить їжі, подайте милостиню, а ще краще – нагодуйте. Раніше, якщо знали, що поруч живе відлюдник, то і йому приносили мед з млинцями, але так, щоб його не потурбувати.

Зверніть увагу і на сни, на 12 жовтня багато з них віщі:

  • Порожня солома обіцяє розорення і бідність;
  • Якщо ви мазали хліб маслом – будуть гарні відносини з начальством;
  • Раділи – розчаруєтесь, а якщо плакали – це до терпіння;
  • Якщо уві сні ви одягалися при сторонніх, очікуйте пліток;
  • Побачили літери, слова чи записку – втратите пам'ять;
  • Сховалися за фіранкою – ляжете в лікарню.

Що потрібно зробити на Покровську батьківську суботу

У цей день вшановують померлих родичів і знайомих. Батьківською вона називається, тому що померлі потрапляють в один світ з батьками. Ще в п'ятницю служать Велику панахиду, а літургію за упокій вже вранці у суботу. Загальна панахида проходить після літургії. Щоб пом'янути покійних, слід подати записочки з їх іменами, які їм дали при хрещенні, і помолитися за упокоєння їхніх душ.

В храм можна принести вино і пісні продукти, їх освячують, а потім роздають всім бажаючим. Найчастіше, люди відвідують кладовища і доглядають за могилами. Влаштовують і скромні трапези, на яких можна згадати тих, кого вже немає поруч. На стіл потрібно поставити більше приладів і обов'язково подати кутю.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.