У неділю, 13 жовтня, православні християни вшановують пам'ять святителя Михаїла, першого митрополита Київського.

У 989 році він прибув з Херсонеса разом з іншими священнослужителями до святого рівноапостольного князя Володимира, який незадовго до цього прийняв Хрещення. За деякими даними, саме святитель Михайло похрестив княза Володимира.

На першого митрополита чекало непростояне завдання проповідувати слово Боже язичницького народу. Він ревносно хрестив і повчав колишніх невіруючих, засновував перші храми і семінарії.

У Ростові він заснував першу дерев'яну церкву в честь Успіння Пресвятої Богородиці і поставив там єпископом Феодора Грека.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У цей день прийнято відвідувати церкву і молитися святителю Міхайлу. День вважає хорошим для нових починань і справ, адже успіх буде на боці тих, хто творить добро. Строго заборонені конфлікти та чвари.

Нагадаємо, священик з Одеси обладнав церкву під землею.

Як повідомляв портал Знай.uа, розлючена львів'янка ледь не знесла церкву разом з попом.

Також портал Знай.ua писав, митрополит Епіфаній влаштував сюрприз віруючим у день міста.