З жовтня українцям планують підвищити пенсії, зарплати працівникам державних структур та інші соціальні виплати. Сума, на яку збільшать виплати, складе 214, 75 грн.

Про це йдеться у відповідному законопроекті №1282-ХІІ.

Зокрема, у законопроекті йдеться про те, що в Україні підвищаться:

  • зарплата співробітників держструктур;
  • пенсія за віком, інвалідністю і втратою годувальника;
  • аліменти, які нараховуються як відсоток від окладу;
  • допомога для безробітних та тих, хто проходить перепідготовку;
  • гроші на утримання військових;
  • компенсація за отримані на виробництві травми або захворювання, а також компенсація інвалідам з дитинства, результатом недуги яких стали травми або захворювання матері на виробництві.

соцвиплати
соцвиплати

Зазначимо, що індексація пенсій буде проведена через підвищення прожиткового мінімуму, який з 1 липня 2019 року складає 2007 грн.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Відомо, що сума індексації заробітної плати працівників держструктур буде обчислюватися за формулою: сума оплати праці, яка підлягає індексації, буде помножена на величину приросту споживчих цін, а результат буде поділений на 100 відсотків.

соцвиплати
соцвиплати

Важливо також додати, що, якщо громадянин працює неповний робочий час, сума індексації його заробітної плати визначається з розрахунку повного робочого часу, а виплачується пропорційно відпрацьованому часу.

Нагадаємо, ПриватБанк екстрено залишає Дніпро, співробітники не в силах більше терпіти: фото.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці в старості зможуть розгулятися на широку ногу: коли чекати на підвищення пенсій.

Також портал Знай.uа писав, що "Укрзалізниця" підняла ціни до небес, не кожен зможе дозволити собі поїздку: "Робимо Женю трішечки багатшим".