Суд присяжних міста Павії оприлюднив мотивувальну частину вироку українському нацгвардейцу Віталію Маркиву, якого раніше засудили до 24 років в'язниці за звинуваченням у загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккелли під час війни на Донбасі в 2014 році.

Присяжні прийшли до висновку, що Марків активно сприяв умисного вбивства іноземних журналістів на околиці Слов'янська. В той час місто окупували бойовики.

"В засідці проти журналістів Марків брав активну участь", - сказано в завершальній частині вироку.

Текст вироку містить 176 сторінок. Суд вирішив, що 24 травня 2014 року Марків на горі Карачун і зі своєї бойової позиції мав хороший огляд на залізницю, у якій загинули у рові італієць-фотограф Роккелли та росіянин Андрій Миронов.

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Судді повірили в хід подій, який виклав Віталій Марків журналістці Іларії Морани, хоча сторона захисту і сам нацгвардеец називає публікацію "вільної помилковою інтерпретацією телефонної розмови".

"Марків, виконуючи функцію керівника на бойовій позиції, навіть при відсутності всякого наміри збройної атаки з боку противника, запідозрив пересування журналістів за напрямом поїзда, почав діяти, «стріляючи в усе, що рухалося в радіусі двох кілометрів», і схоже, це була звичайна практика спільних військових дій Національної гвардії і війська (ВСУ)", - повідомляють присяжні.

Нагадаємо, побратими розкрили деталі процесу, що відбувається в Італії прямо зараз.

Як повідомляв Знай. ua, італійський суд оголосив українцям війну.

Також Знай. ua писав, що суд Італії виніс суворе рішення по справі нацгвардейца Марківа.