Україна дуже швидко почала підніматися у рейтингу туристичної конкурентоспроможності. Наразі вона вже сягнула рівня Домінікани та Шрі-Ланки, пише журнал НВ.

Як відзначається, в останньому профільному звіті Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) конкурентоспроможність України, експерти оцінили досить непогано. Так, зі 140-ка держав Україна посіла 78-е місце та піднялася десять позицій, якщо порівнювати з минулим роком.

У зв'язку із цим, країна опинилася на одному рівні з Домініканською Республікою, Шрі-Ланкою, Тунісом та Алюанією.

Зауважимо, що туристична конкурентоспроможність за версією ВЕФ — це не тільки галузеві показники на зразок культурної спадщини або авіаінфраструктури, але й оцінка стану бізнес-середовища, а також рівня безпеки. Саме останній пункт найбільше і підтягнув Україну вгору— він покращився одразу на 20 пунктів.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Також за останній рік Україна ще й залишила топ-10 найнебезпечніших місць для подорожей у світі. А для туристичної галузі від цього тільки один позитив.

Водночас нагадаємо, що торік за даними прикордонників, іноземці 14,2 млн разів перетинали кордон України. А за даними туристичного підрозділу Київміськдержадміністрації (КМДА), торік столицю відвідало 1,8 млн інтуристів.

Нагадаємо, тайфуни Нібіру повільно висмоктують кисень з Росії.

Як повідомляв Знай. ua, країна потрапила в пастку, скасовані авіарейси, світла немає.

Також Знай. ua писав, що стихія змусила жителів ховатися і боятися.