У православному календарі в цей день вшановують святу мученицю Харитину. Інші назви свята: «Харитини», «Харитинин день», «Віковічна ткаля». В народі, за звичаєм народного календаря, відзначають Харитину Прялю, названу так тому, що святу вважали покровителькою ткаль і прях.

У цей час дні стають коротшими. Раніше вже підходили до кінця роботи в полі, тому жінки збиралися разом і займалися рукоділлям. Тому день відмінно підійде для дружніх посиденьок і рукоділля. Старалися сьогодні виткати перше полотно. Його називали життєдайним. Вважалося, що якщо ним перев'язати ліве зап'ястя, то це захистить від витівок темної сили, не дасть навести на вас пристріт і порчу.

Народні прикмети на 18 жовтня

Маленьких дівчаток можна навчити азам шиття або вишивки. Але з хлопцями краще не зустрічатися, вони тільки будуть весь день відволікати дівчину, а день може бути дуже продуктивним. Раніше був цікавий звичай: якщо жінка народжувала в цей день дочку, то повитуха клала дитину на полотно, яке породілля виткала в минулому році. І сама донька теж зросте відмінною ткалею, але більш важливо те, що вона ще і не буде ніколи бідувати.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Незаміжнім жінкам варто в цей день причепуритися, вони можуть зустріти багатого чоловіка. А молодим дівчатам краще підбирати яскраві цікаві візерунки на одязі, щоб знайти собі пару.

Постарайтеся завершити сьогодні всі справи і віддати борги. Так ви звільнитеся не тільки від морального непотрібного вантажу, але і від матеріального. Можете побудувати плани на майбутнє, помріяти і віддатися фантазіям. Але якщо будете йти на важливу зустріч, то не надягайте нові речі. Успіх принесуть тільки старі, в яких вам комфортно. А ось якщо ваші стосунки з коханим повні злетів і падінь, то потрібно купити собі і ненаглядному срібні кільця. Їх потрібно надіти один одному на середній палець лівої руки.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.