В церковному календарі це день вшанування пам'яті одного з апостолів від 70-ти - святого Пилипа. Інші назви свята: «Філіппов день», «Філіп». У давнину в цей день селяни намагалися здати зерно на млин. Наступала канитель (тяганина) - бездоріжжя, бруд на дорогах.

Через погану дорогу, раніше намагалися відвезти все зерно на млин, щоб швидше його перемолоти і привезти назад. Канителлю також називають нитку золотистого або сріблястого кольору. Так як її було важко виготовляти, а вишивка займала ще більше часу, то називали цю справа канителлю.

Народні прикмети на 24 жовтня

За традицією потрібно піти сьогодні до водойми. Якщо вже є лід, то потрібно біля берега трохи пройти по ньому. Так можна налагодити своє фінансове положення. Потім візьміть монету і киньте її назад спиною до річки. Але зараз дуже тепло, тому це зробити вдасться хіба що в північних країнах.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Жінкам потрібно зібрати палички і пов'язати їх віником. Потім ними підмітають поріг будинку до воріт. Тоді ніхто поганий не зайде в будинок. Ритуал також допоможе уберегти будинок від злодіїв.

Худобу краще не випускати з хліва. Але двері в нього потрібно відкрити, щоб Філіп подивився на худобу і не заражав дорогу недугами. Тоді тварини будуть в цілості. Створюють сьогодні різні талісмани і читають замовляння.

Для любовного амулета потрібно взяти червону стрічку і зав'язати її бантом. На одному кінці вишийте першу букву свого імені, а на іншому – ім'я коханого. Обв'яжіть стрічку навколо лівої руки, а зверху можете одягати речі. Носять її поки не зустрінуть коханого. При зустрічі скажіть: «Як ця стрічка яскрава, так і наша любов буде пламенна. На вузол зав'язала, навіки один до одного прив'язала».
Потім доторкніться правою рукою до його лівого плеча. Бант не розв'язуйте, а збережіть в затишному місці, щоб його ніхто не знайшов. В іншому випадку амулет втратить силу.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.