Російський активіст "Нового величия" Сергій Гаврилов заявив про переслідування на батьківщині та попросив політичного притулку в Україні. Гаврилов пояснив, що його переслідують в РФ за акції протесту проти політики Кремля.

26-річний росіянин звернувся з проханням про надання політичного притулку до співробітників Державної прикордонної служби України на пункті пропуску "Сеньківка", що у Чернігівській області. Сергій Гаврилов після проведення необхідних заходів був направлений до органів Державної міграційної служби України 22 жовтня.

Російський активіст Гаврилов просить політичного притулку в Україні

Росіянин Сергій Гаврилов був учасником організації "Новое величие", членів якої звинувачують у створенні екстремістського співтовариства. Активісти у березні 2018 року були затримані російськими правоохоронцями, після чого почалися судові процеси. Учасників організації звинувачують у спробі влаштувати державний переворот і захопити владу у Росії.

Місцева преса повідомила, що до цього часу Гаврилов перебував під домашнім арештом, і покинув територію РФ перед засіданням в Люблінському райсуді. В Україну він в'їхав через кордон з Білоруссю.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ
Показати ще

Сергій Гаврилов

В той же час активісти стверджують, що стали жертвою провокаторів з ФСБ, і що ідея створення " Нового величия" належить силовикам. За версією звинувачення, Гаврилов був заступником голови "фінансового відділу" і членом "верховної ради" організації.

Нагадаємо, раніше у Москві пройшли пікети з вимогою звільнити активіста Костянтина Котова

Як повідомляв портал "Знай.ua", грузинські активісти влаштували акцію протесту проти російських акторів

Також "Знай.ua" писав, що у Лівані почалися протести