Як відомо, в ніч з 26 на 27 жовтня Україна переходить на зимовий час. Відтак, всі вже давно звикли переходити кожного року на інший час, але не всі знають, а навіщо це потрібно робити і на які фактори це впливає.

Нагадаємо, що кожної осені українці переводять стрілки годинника на годину назад, а навесні - вперед. Однак, це було не завжди так. 2011 роки в парламенті проголосували за скасування зимового часу, щоб залишитися в зимовому. Щоправда, це викликало протести на Західній Україні, бо день там починається пізніше, ніж на сході і в Києві.

Хоча Україна і знаходиться в одному часовому поясі, але світлова різниця між сходом і заходом становить близько години. До прикладу, в Донецьку сонце сходить приблизно на пів години раніше, ніж в Києві і на годину раніше, ніж в Карпатах.

Окрім цього, перехід на зимовий час допоможе заощадити українцям електроенергію, адже, коли вранці основна частина населення прокидається на роботу, вже світло. Це стосується країн, які знаходяться між 30 і 60 градусом північної широти, тобто України.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, водіям дозволять їздити без прав.

Як повідомляв Знай. ua, українці позбудуться від паперових паспортів назавжди.

Також Знай. ua писав, що українцям доведеться змінювати внутрішні паспорти, що варто знати кожному.