У всьому світі можуть збільшити пенсійний вік. Так, експерти вважають, що виходити на пенсію людям, які народилися у 2001 році або пізніше, варто у віці 69 років і 4 місяців.

Про це заявили Німецького федерального банку.

Вони переконані, що у зв'язку з розвитком медицини та підвищенням рівня життя тривалість життя буде постійно зростати. Тому пенсійний вік варто збільшити, аби зменшити тиск на систему пенсійного страхування.

"Через демографічний розвиток система пенсійного страхування, яка базується на розподілі коштів, виявиться в майбутньому під сильним тиском, особливо починаючи з середини 2020-х років", - йдеться в щомісячному звіті Німецького федерального банку.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначимо, що у Німеччині пенсійна система працює таким чином, що вік виходу на пенсію для народжених у різні роки складає і різні показники. Наприклад, ті, хто народився до 1947 року народження, на пенсію виходять у 65 років, для народжених у 1947 році - 65 років і 1 місяць і так далі. Останнім у таблиці вказано 1964 рік - ті, хто народився в цей рік або пізніше, повинні будуть вийти на пенсію в 67 років.

Пенсіонери
Пенсіонери

В Україні зараз тривають розробки нової системи для виплати пенсій і визначенні трудового стажу, який дозволить вийти на пенсію. Відомо, що в українському законодавстві передбачена можливість виходу на пенсію 63-літнім людям, у яких немає 26 років трудового стажу.

Нагадаємо, українці масово страждають від спалаху небезпечного вірусу, лікарні переповнено: прості поради, як пережити осінь.

Як повідомляв портал Знай.ua, стаж від 25 до 35 років: скільки доведеться працювати українцям для виходу на пенсію.

Також "Знай.uа" писав, що комунальники влаштували киянам "ігри патріотів" і змусили людей стрибати: "Цензурних слів немає", фото.