Нова глава Мінздраву України Зоряна Скалецька висловилася стосовно ситуації з корупцією у відомстві. Про це вона повідомила в прямому ефірі каналу "НАШ".

"Я її не відчула на собі, не відчула в прийнятті рішень. Але в процесі закупівель, нам потрібно буде максимальне висвітлення для громадськості всіх цих рішень, які будемо приймати. Щоб усі зрозуміли прозорість цих процесів, ні в кого не виникали питання, чи є ця корупція чи ні", — підкреслила міністр.

До того ж, глава МОЗ повідала про створення центрального закупівельного агентства в Україні, яке допоможе уникнути неоднозначних ситуацій. Саме на відсутність корупції в Міністерстві охорони здоров'я чекали всі громадяни України.

"Сьогодні ми певною мірою пов'язані з попередніми перерахованими засобами за 2018-2019 року. Ми будемо вже в тих контрактах виконувати свої зобов'язання. Але всі наступні, наприклад, створення центрального закупівельного агентства в Україні, яке буде здійснювати закупівлю, як держпідприємство для регіональних лікарень або для Моз, ось там діяльність повинна бути максимально відкритою. Щоб ні у кого не виникало сумнівів, а чому так закуповують? Якщо є у когось сумніви, значить, провести максимально прозору інформаційну компанію і показати, чому ми вибрали так", — пояснила Скалецька.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нагадаємо, що нова глава Міністерства охорони здоров'я України Зоряна Скалецька розповіла, коли в Україні з'явиться страхова медицина.

Як повідомляв портал Знай.ua, міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька повідомила, що на сьогодні лише близько 59% малюків провакцинована проти дифтерії, дорослих – половина.

Також портал Знай.ua писав, що нова глава Міністерства охорони здоров'я України Зоряна Скалецька відповіла критикам, які переконані в тому, що у міністра має бути профільну медичну освіту.