Австралійські вчені проаналізували загрози, які можуть виникнути через глобальну зміну клімату та заявили, що вони призведуть до жахливих та невідворотних наслідків.

Глобальне потепління несе в собі нову небезпеку. Воно може привести до зростання захворювань, викликаних недостатнім харчуванням і втратою апетиту через вплив тепла. Дослідження опубліковано в PLOS Medicine 30 жовтня.
Людству загрожує глобальне потепління та недоїдання

Фахівцями з університету Монаш під керівництвом доцента кафедри екологічної епідеміології й біостатистики Юминга Гуо було проаналізорвано дані щоденної госпіталізації, які охоплюють майже 80% населення Бразилії за період 2000-2015 роки. Дослідники вивчили зв'язок між середньодобовими температурами та госпіталізацією у зв'язку з недоїданням відповідно до Міжнародної класифікації хвороб.

Згідно з даними, на кожен 1 градус за Цельсієм середньодобового підвищення температури в спекотну пору року число госпіталізацій унаслідок недостатнього харчування зростало на 2,5%. Вчені вважають, що 15,6% госпіталізацій у зв'язку з недостатнім харчуванням можна пояснити тепловим впливом.

Людству загрожує глобальне потепління та недоїдання

"Зв'язок між підвищенням температури й госпіталізацією у зв'язку з недостатнім харчуванням найбільше проявилася у людей старше 80 років та тих, хто у віці від 5 до 19 років", - розповіли дослідники. Дослідники університету Монаш

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того дослідники побоюються скорочення доступності до продовольства і як наслідок високого рівня смертності.

Людству загрожує глобальне потепління та недоїдання

"За оцінками, зміна клімату скоротить глобальну доступність продовольства на 3,2% і, таким чином, призведе до виникнення близько 30 тисяч випадків недостатньої ваги і смертей до 2050 року", - йдеться у публікації. Висновок достілників

Вчені припускають, що зміни клімату можуть не лише збільшити рівень недоїдання в деяких районах земної кулі, а й завдати шкоди здатності людей адаптуватися до прогнозованого підвищення температури.

Людству загрожує глобальне потепління та недоїдання

Нагадаємо, раніше глобальне потепління вигнало пінгвінів на "український" острів

Як повідомляв портал "Знай.ua", в ООН пояснили, як зупинити кліматичну катастрофу

Також "Знай.ua" писав, що названо безпечні країни, які врятують від Апокаліпсису