Вчені б'юь на сполох: розвиток біотехнологій здатен спровокувати смертельну епідемію.

Вчені по всьому світу продовжують досліджувати область біотехнологій та робити все нові відкриття в цій царині. Однак, будь-який необережний крок в цій сфері може спровокувати генетично спроектовану пандемію - неймовірно сильну епідемію, яка пошириться на величезні території та масово вбиватиме людей.

Врятуватися в такому випадку зможуть далеко не всі. Однак, за словами професора Університету Отаго Ніка Вілсона, шансє, головне - опинитися в потрібному місці і в потрібний час. Найбільш високі шанси на виживання матимуть жителі тих країн, які знаходяться у віддаленні від континентів. Про це вчені Нік Вілсон та і Метт Бойд написали у своїй статті.

На думку вчених, такими "ковчегами життя" можуть стати острови, які природним чином ізольовані від джерел інфекції. На них люди зможуть перечекати "шторм" смертоносної епідемії, щоб потім мати змогу почати відновлювати життя після апокаліпсису.

Вілсон склав топ-20 країн, в яких імовірність вижити вища, ніж в інших куточках планети. Формуючи такий список, вчений брав до уваги відсутність та наявність сухопутних кордонів з іншими державами, демографічну ситуацію, доступність природних ресурсів, а також політичні та соціальні особливості суспільства.

Найбільш придатними притулками виявилися Австралія, Нова Зеландія і Ісландія - імовірність, що інфекція дістанеться до них, вкрай мала. Решта країн, хоч і потрапили в рейтинг, але шанс на виживання в них набагато нижчий.

За словами вченого, ситуація в цих країнах може змінитися, якщо вони збільшать виробництво продовольства та енергії, а також усунуть фактор політичної нестабільності.

Топ-20 найбільш безпечних країн:

1. Австралія

2. Нова Зеландія

3. Ісландія

4. Мальта

5. Японія

6. Кабо-Верде

7. Багамські острови

8. Тринідад і Тобаго

9. Барбадос

10. Мадагаскар

11. Куба

12. Маврикій

13. Фіджі

14. Мальдіви

15. Шрі-Ланка

16. Коморські острови

17. Соломонові острови

18. Ямайка

19. Філіппіни

20. Вануату

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, відомий журналіст Брайан Уолш розповів, як людство зможе існувати в умовах апокаліпсису і ядерної зими.

Як повідомляв портал Знай.ua, глобальне потепління дісталося до України: вчені показали катастрофічні цифри.

Також Знай.ua писав, "Хаббл" зняв смерть далекої зірки: рівень радіації зашкалює.