За даними фахівців Організації об’єднаних націй, для призупинення росту викидів парникових газів в атмосферу, що дозволить відтермінувати глобальне потепління на щонайменше 20 років, людству потрібно інвестувати близько 300 мільярдів доларів у висадку нових дерев.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на звіт ООН.

Зазначається, що висадка дерев допоможе абсорбувати надмірні викиди вуглекислого газу з атмосфери, який вважається найбільш шкідливим для клімату парниковим газом. Дерева та рослини здатні "замкнути" вуглекислий газ у ґрунті. Як наслідок, людство отримає близько 20 років на те, щоб розвинути та адаптуватись до нешкідливих для клімату технологій.

Для реалізації плану людству необхідно відновити близько 900 мільйонів гектарів земель, які були деградовані внаслідок людської діяльності. Відновлення цих земель та засадження їх рослинами дозволить конвертувати достатній обсяг біомаси для того, аби поглинути надмірні викиди парникових газів та збалансувати викиди CO2 на 15-20 років.

Вид зверху на посаджені дерева в пустелі в китайській провінції Ганьсу

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

300 мільярдів доларів, необхідні для відновлення ґрунтів та висадку дерев. Автори дослідження зазначають, що ці витрати співрозмірні з річним ВВП Чилі або військовими видатками всіх країн світу за 60 днів.

Раніше в Ефіопії за 12 годин висадили понад 353 мільйонів дерев. Так влада країни вирішила боротися зі зміною клімату.

Нагадаємо, глобальне потепління дійшло до України

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні зафіксували високий рівень викидів в атмосферу

Також Знай.ua писав, велетенська брила в 315 млрд тонн відкололася від льодовика