День ракетних військ і артилерії України

Це професійне свято встановлено Указом Президента від 31 жовтня 1997 року. Свято ракетників і артилеристів відзначають офіцери, прапорщики, курсанти, військовослужбовці військової служби за контрактом та строкової служби, працівники оборонної промисловості, ветерани війни, праці та Збройних Сил України.

День інженерних військ України

Свято затверджено Указом Президента 1999 року в знак видатних заслуг саперів, ветеранів та воїнів-інженерів України. За час незалежності України воїнами інженерних військ було виявлено і знищено понад 385 тисяч мін, снарядів, гранат, більшість з яких залишилася в землі з часів Великої Вітчизняної війни. Однією з найбільш складних і трудомістких завдань інженерних військ в мирний час є утилізація морально і фізично застарілих інженерних боєприпасів, техніки і майна.

День працівника соціальної сфери України

У першу неділю листопада на Україні відзначають День працівника соціальної сфери, встановлений Указом Президента України № 374/99 від 13 квітня 1999 року.

Це професійне свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин.

Популярні новини зараз
Повістку вручать прямо на дивані: ТЦК отримали право заходити у помешкання українців Боржникам за комуналку дадуть допомогу, аби розрахуватися з постачальниками: кому пощастить Нацкомісія планує переглянути ще один тариф: з 1 липня будуть нові ціни З інших беруть пару тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники
Показати ще

Національний день сендвіча в США

Свято відзначається з метою вшанувати один з найпопулярніших продуктів на американському континенті. Варто зазначити, що сьогодні це свято популярне не тільки в Америці, але і в багатьох західних країнах. Свою історію сендвічі, як страва (без назви) ведуть з незапам'ятних часів. Відомо, що ще в 1 столітті іудей Хіллел Вавилонянин (який вважається вчителем Христа) ввів великодню традицію загортати суміш з подрібнених яблук і горіхів, змішаних зі спеціями, в шматок маци. Ця їжа уособлювала страждання єврейського народу. За статистикою, американці з'їдають близько 200 сендвічів на людину в рік.

Православні свята:

  • Преподобного Іларіона Великого
  • Перенесення мощів святителя Іларіона, єпископа Меглінського (1206)

Преподобний Іларіон Великий народився 291 року в палестинському селищі Тавафа. Його послали для вивчення наук в Александрію, де він познайомився з християнами і прийняв святе Хрещення. Почувши про ангельського життя преподобного Антонія Великого, Іларіон відправився до нього, щоб навчитися догоджати Богові. Роздавши майно родичам і вбогим, Іларіон оселився в пустелі біля міста Маіума. Преподобний посилено боровся з нечистими помислами, що каламутили розум і розпалювали плоть, перемагаючи їх важкою працею, постом і старанною молитвою. Диявол лякав святого примарами і привидами.
Одного разу на преподобного Іларіона напали розбійники, і він силою свого слова переконав їх залишити злочинне життя. Скоро про святого подвижника дізналася вся Палестина. Господь наділив преподобного Іларіона владу виганяти нечистих духів. За сім років до смерті преподобний Іларіон оселився на Кіпрі, де підв'язався в пустельному місці, поки Господь не призвав його до Себе.

Народні прикмети на 2 листопада

Іменини в цей день

Олексій, Аркадій, Василь, Дмитро, Іван, Микола, Федір, Яків, Аза, Пелагея.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.