6 листопада українські поліцейські отримали в Києві нові службові автомобілі, які призначені для спецгруп по боротьбі з домашнім насильством. До цього даний проект Нацполіції працював у тестовому режимі. Про це пише Інформатор.

Голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що проблема домашнього насильства стоїть особливо гостро, бо жертви часто замовчували знущання, "щоб не виносити сміття з хати". Але за 2019 рік надійшло 102 000 звернень про домашнє насильство.

Щоб почати боротьбу з цією проблемою, було створено 37 екіпажів патрульної поліції, які виїжджали на випадки домашнього насильства. За півтора місяця співробітники поліції склали 2 тисячі протоколів і виписали 1 200 термінових актів.

#важливо 37 мобільних груп з реагування на факти домашнього насильства упродовж півтора місяця здійснили сім тисяч виїздів на виклики, склали дві тисячі адміністративних протоколів та винесли 1200 термінових заборонних приписів стосовно кривдників. Сьогодні ці мобільні групи отримали нові автомобілі. Транспорт допоможе поліцейським оперативно прибувати на сімейні сварки і, як результат, - рятувати здоровя чи навіть життя жертв домашнього насильства. #поліція #безпека #стоп_насильство

Geplaatst door Національна поліція України op Woensdag 6 november 2019

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Тепер обласні поліцейські управління отримали сертифікати на нові авто, які допоможуть оперативно реагувати на виклики про домашнє насильство. А сучасне обладнання дозволить мобільним групам краще виконувати завдання.

Наголошується, що спецавтомобілі будуть відрізнятися від звичних написом на борту: "Поліція проти насильства". За словами Клименка, це можна назвати повноцінним гаслом нових мобільних груп.

Нагадаємо, в районі розведення військ у Золотому-4 залучені до служби посилені патрулі поліцейських.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Запоріжжі накрили мережу борделів.

Також портал Знай.uа писав, що у нічному клубі Києва співробітник до смерті побив молодого хлопця.