У Криму українців масово замінюють росіянами, у Путіна щось задумали

Український омбудсмен Людмила Денісова зробила гучну заяву. Так, вона розповіла, що за 5 років російської окупації в Крим під різними мотивами переселили понад 140 тисяч росіян.

Денісова роз'яснила, що саме за допомогою своїх жителів, Росія намагається замістити втрачене населення на окупованій території, адже після окупації частина громадян України переїхала жити на материкову Україну.

Також Денісова підкреслила, що РФ порушує норми міжнародного права, не виконує резолюцію ООН та порушує четверту Женевську конвенцію.

Реформа медицини вигнала на вулиці сотні студентів

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

По всій Україні студенти медичних університетів вийшли на мітинг проти медичної реформи. Причиною мітингу стало нове положення про інтернатуру.

У Києві мітингують під будівлею Міністерства охорони здоров’я України. Студенти вимагають, аби до них вийшов представник МОЗ.

Згідно з нововведенням студентів практично позбавили права обирати спеціальність. За новим законом, крім шести років навчання в університеті, студенти також повинні проходити інтернатуру, яку зробили довшою. Крім цього – додалося кілька років резидентури.

У РНБО пропонують готувати дітей до війни вже школах

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривоніс запропонував запровадити в школах навчальні заняття подвійного призначення, які згодяться як у випадку бойових дій, так і в мирний час.

На думку Кривоноса, гібридна війна з Росією триватиме "ще дуже довго".

"Наше завдання - за короткий час зміцнити армію, підготувати тероборону, організувати військово-патріотичну підготовку населення, створити фундамент для розгортання руху опору", - пояснив Кривоніс.

Бійка Ляшка з Герусом отримала гучне продовження: поліція прийняла несподіване рішення

Бійка ″головного радикала″ Ляшка зі ″слугою народу″ Герусом на скандалі не закінчилась і отримала продовження. Поліція відкрила ″дивну″ кримінальну справу, оскільки зробила це без відома учасників бійки і не хоче повідомляти її кваліфікації.

Після бійки ні Герус, ні Ляшко не зверталися з офіційними заявами в поліцію. А виробництво відкрили за зверненням Служби авіаційної безпеки.

Вполіції не називають кваліфікацію справи, кажуть, що повідомлять про це пізніше, оскільки, за словами Жуковича, ″стаття вирішується″.

Мінус 20 мільярдів гривень: Зеленський кардинально перепише головний фінансовий документ країни

Кабінет міністрів переписав бюджет України на 2020 рік, який вже встигли прийняти в першому читанні. Президент Володимир Зеленський у свою чергу підписав законопроект №2283, який передбачає поправки у бюджеті на 2019 рік.

Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради України.

Так, у законопроекті №2283 йдеться про направлення додаткового 1 млрд грн на фінансування державних шахт і виплату їхнім працівникам зарплати. Також зміни до бюджету передбачають фінансування продовження лінії метро до столичного житлового масиву "Виноградар" коштом державного бюджету.

Однак, зміни до держбюджету передбачають перерозподіл коштів за деякими бюджетними програмами та знижують план доходів на 20,4 млрд грн за зміцнення курсу гривні.