В "Українському Інституті картоплярства" вивели два нових незвичайних сорти картоплі з яскравим забарвленням плодів. Перший сорт – "Солоха" має синювато-фіолетовий колір, а другий "Хортиця" – червоний. Вчені стверджують, що синя, фіолетова або червона картопля має у кілька разів більший антиоксидантний потенціал, ніж звичайна бульба. До того ж, вона чудово зберігає яскравий колір навіть після термообробки – її можна варити, смажити, тушкувати, вона підходить для приготування будь-яких страв.

Картопля, Fsetyt
Картопля, Fsetyt

Звичайно ж, коштувати така картопля буде в рази більше, ніж звичайна, але це компенсується більшою користю, кажуть вчені. Так, картопля сортів "Солоха" і "Хортиця" має в 4 рази більше таких антиоксидантів, як зеаксантин і лютеїн, ніж звична всім картопля з білими або жовтими плодами. Також у фіолетової і червоної картоплі є пігмент антоціан, який є хорошим антиоксидантів, він відмінно сприяє нормальній роботі кровоносної системи.

Нагадаємо, українців попередили про різке подорожчання продуктів.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ціни на "другий хліб" впали, але радіти рано.

Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні різко змінилися ціни на головні продукти.