В "Українському Інституті картоплярства" вивели два нових незвичайних сорти картоплі з яскравим забарвленням плодів. Перший сорт – "Солоха" має синювато-фіолетовий колір, а другий "Хортиця" – червоний. Вчені стверджують, що синя, фіолетова або червона картопля має у кілька разів більший антиоксидантний потенціал, ніж звичайна бульба. До того ж, вона чудово зберігає яскравий колір навіть після термообробки – її можна варити, смажити, тушкувати, вона підходить для приготування будь-яких страв.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Звичайно ж, коштувати така картопля буде в рази більше, ніж звичайна, але це компенсується більшою користю, кажуть вчені. Так, картопля сортів "Солоха" і "Хортиця" має в 4 рази більше таких антиоксидантів, як зеаксантин і лютеїн, ніж звична всім картопля з білими або жовтими плодами. Також у фіолетової і червоної картоплі є пігмент антоціан, який є хорошим антиоксидантів, він відмінно сприяє нормальній роботі кровоносної системи.
Нагадаємо, українців попередили про різке подорожчання продуктів.
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ціни на "другий хліб" впали, але радіти рано.
Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні різко змінилися ціни на головні продукти.