Всесвітній день боротьби з діабетом

Цей день відзначають щороку 14 листопада, а запровадили його у 1991 році. Це зробили Міжнародна діабетична федерація та Всесвітня організація охорони здоров'я, щоб відповісти на загрозу зростання даного захворювання у світі.

Кожен рік цей день об'єднує мільйони людей з діабетом і діабетичні суспільства 160 країн. Мета дня – підвищити обізнаність громадськості про цукровий діабет і ускладнення, які виникають при ньому. Генасамблея ООН пропонує державам членам розробляти спеціальні програми по боротьбі з діабетом і допомагати доглядом за хворими ним.

Диабет, фото: Вести.Наука
Диабет, фото: Вести.Наука

Всесвітній день якості

Цей захід проводять щороку у багатьох країнах світу. Відзначають Всесвітній день якості у другий листопадовий четвер. Ініціатором його стала Європейська організація якості, а ООН підтримали дану ініціативу. День затвердили в 1990 році. А через 6 років оголосили Європейський тиждень якості, який включає це свято.

Мета дня – підвищити значення продукції та послуг високої якості, активізувати діяльність, яка привертає увагу до проблем якості. Мова не тільки про безпеку товарів для людей і з екологічної точки зору, але також про те, що споживачі повинні бути задоволені якістю продукції і послуг, вони повинні підходити під запити і очікування людей.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Перевірка якості, фото: Days Of The Year
Перевірка якості, фото: Days Of The Year

Всесвітній день юзабіліті

День заснували в 2005 році, а ініціатором стала Асоціація Професіоналів Юзабіліті. З цього року його відзначають у другий четвер листопада. Юзабіліті перекладається дослівно як «практичність і зручність використання», але зараз частіше використовують цей термін для опису ергономічності засобів зв'язку і побутової електроніки. День створили, щоб громадськість зрозуміла необхідність спрощувати використання продуктів і послуг, які дуже важливі для всього людства. Тому головне гасло цього дня – «Зроби простіше!».

Юзабіліті, фото: Duo Security
Юзабіліті, фото: Duo Security

Православні свята:

  • Безсрібників і чудотворців Косми і Даміана.
  • Мучениць Кирієни та Іуліанії.

Кузьминки

В цей день відзначається пам'ять двох братів, святих безсрібників Косми і Даміана. У наших пращурів це був останній день весіль. Святі вважалися покровителями родинного вогнища, ремісників і ремесел. В основному вони допомагають ковалям і рукодільницям. Також це було і молодіжне свято, коли дівчата збиралися в одній хаті і накривали стіл з кашею. Для цього запрошували неодружених хлопців і спілкувалися до самого світанку. Ще був звичай для молодих людей красти сусідських курей.

Народні прикмети на 14 листопада

Іменини в цей день

Адріан, Олександр, Давид, Денис, Дмитро, Єлизавета, Іван, Кузьма, Петро, Сергій, Уляна, Федір, Яків


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.