Стало відомо, що Служба безпеки України недалеко від столиці затримала одного з ключових керівників терористичної організації "ІДІЛ" громадянина Грузії аль Бару Шишани. Про це повідомила на офіційному сайті СБУ.

СБУ

" За отриманими даними з 2012 року громадянин Грузії на прізвисько "Аль Бара Шишані" обіймав посаду аміра джамаату "Ахадун Ахат" у провінції Латакія Сирійської Арабської Республіки. У 2013 році він зайняв одну із вищих посад у "ІДІЛ" ‒ заступника військового аміра, відомого як "Абу Умар аш-Шишані". У 2016 році, після ліквідації останнього, "Аль Бара Шишані" виїхав до Туреччини, де продовжив координувати діяльність терористичної організації", - говориться в повідомленні.

Слід зазначити, що в минулому році громадянин Грузії зміг облаштується в Україні завдяки підробленим документам.

Копи затримали чоловіка поблизу Києва біля приватного будинку, де він проживав.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Зараз терорист перебуває під екстрадиційним арештом. Перевіряється інформація про його причетність до скоєння злочинів на території України", - повідомляє СБУ.

Нагадаємо, що в операції з ліквідації ватажка ИГИЛ взяла участь службова собака по кличці Конан.

Як повідомляв портал Знай.ua, екстремістське угруповання ИГИЛ підтвердила вбивство свого ватажка Абу Бакра аль-Багдаді і назвала нового лідера.

Також портал Знай.ua писав, що у мережі з'явилися фото і відео з ліквідації ватажка "Ісламської держави" Абу Бакра аль-Багдаді.