В Кабміні обговорюють питання підвищення лімітів максимального річного доходу, який може мати фізична особа-підприємець.

Про це повідомив заступник голови Мінекономіки Дмитро Романович на зустрічі з представниками громадських організацій.

"Зараз ми вивчаємо питання підвищення лімітів для ФОП, лібералізацію штрафних санкцій, пов'язаних з використанням РРО, введення мораторію на проведення перевірок", - заявив чиновник.

Також він уточнив, що Мінфін готує роз'яснення щодо бухгалтерського і товарного обліку, а також ряду інших питань.

Уряд Гончарука, Кабінет Міністрів
Уряд Гончарука, Кабінет Міністрів

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Все це буде обговорюватися на найближчих засіданнях Координаційної Ради з питань розвитку мікропідприємництва та малого підприємництва", - пояснив Романович.

За словами міністра розвитку економіки Тимофія Мілованова, одне з пріоритетних завдань уряду – максимальне сприяння українцям у відкритті власної справи, а також допомога представникам малого бізнесу в розширенні своєї діяльності.

Нагадаємо, касові апарати доведеться завести навіть ФОПам, які не працюють з готівкою.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці зможуть взяти кредит на купівлю землі під 3-5% річних, якщо Рада схвалить закон про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Зеленський підтримав закон про електронні чеки та кешбек.