Всесвітній день дитини

Цей день щороку відзначають 20 листопада. Це день світового братерства і взаєморозуміння дітей, з допомогою якого можна забезпечити їх благополуччя. При введенні Всесвітнього дня дитини в 1954 році Генасамблея ООН рекомендувала саме таким чином відзначати цей день. Уряд країни може сам вирішувати, яку дату обрати, а загальне святкування допоможе зміцнити солідарність і співробітництво між націями. 20 листопада вибрали, тому що в цей же день в 1959 році асамблея прийняла Декларацію прав дитини. В 1989 році - Конвенцію про права дитини.

Часто в різних країнах проводять благодійні заходи, щоб допомогти нужденним дітям. На місцевому та державному рівнях беруть участь батьки, викладачі, лікарі, політичні та релігійні лідери, ЗМІ, молодь і самі діти.

Всесвітній день дитини, фото: silver-dom.ru
Всесвітній день дитини, фото: silver-dom.ru

День педіатра

День цей пов'язаний зі святом, описаним вище. Педіатри дуже важливі, адже здоров'я дитини стає однією з основних турбот батьків. Раніше смертність дітей була набагато вище, саме за рахунок того, що не завжди були педіатри. За традицією в День педіатра проводять конференції, симпозіуми, благодійні акції. Основна тема цих заходів - обмін досвідом та медичне просвітництво.

День педіатра, фото: Делай выбор
День педіатра, фото: Делай выбор

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Всесвітній день боротьби проти хронічного обструктивного захворювання легень

Цей день відзначають у середу другої або четвертої тижня листопада. Ініціатором стала ВООЗ. Хронічним обструктивним захворюванням легень (ХОЗЛ) називають ряд захворювань, при яких порушується рух повітряного потоку з легень. Раніше були терміни хронічний бронхіт і емфізема, але зараз вони входять в поняття ХОЗЛ. Важливо те, що це не просто тривалий кашель, а невиліковна хвороба. Зараз можна лише сповільнити її розвиток.

Тому в цей день намагаються максимально підвищити обізнаність про дане захворювання, проводять профілактичні та інформаційні заходи, медичні обстеження. Багато акцій присвячені боротьбі з курінням.

Всесвітній день боротьби проти хронічної обструктивної хвороби легень, фото: Пилососи Max
Всесвітній день боротьби проти хронічної обструктивної хвороби легень, фото: Пилососи Max

Православні свята:

  • Преподобного Лазаря Галісійської.
  • Преподобного Зосими Ворбозомского.
  • Знайдення мощей преподобного Кирила Новоєзерського.
  • Святкування ікони Богородиці "Взиграніє".
  • Пісний день.

Федотов день

День отримав свою назву на честь одного з святих мучеників, пам'ять яких Православна церква відзначає цю дату. Зазвичай в цей час жінки починали прясти, тому звертались до святого з проханнями про допомогу. А його вважали покровителем жіночого рукоділля. Також судили по льоду і снігу про урожай. Якщо лід грудками встає на річці, а на дорогах з'являються снігові купини, то наступне літо буде хлібним.

Народні прикмети на 20 листопада

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Опанас, Богдан, Валерій, Василь, Веніамін, Георгій, Григорій, Євген, Єлизавета, Іван, Іларіон, Кирило, Костянтин, Михайло, Микола, Никін, Павло, Сергій, Федір, Федот


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.