Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який забороняє обмежувати громадянам країни доступ до водойм. Про це повідомляється на сайті ОПУ.

Уточнимо, що закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування" № 233 парламент прийняв 29 жовтня 2019 року.

Тепер українці зможуть безперешкодно і безкоштовно відвідувати узбережжя річок, водойм і островів для загального водокористування. Також закон посилює відповідальність за будь-яке обмеження такого доступу.

Володимир Зеленський, фото: Офіс президента
Володимир Зеленський, фото: Офіс президента

За законом, на узбережжі повинні демонтувати огорожі протягом десяти днів після отримання письмової вимоги місцевої адміністрації або виконавчого органу сільської, селищної або міської ради.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

При цьому витрати, пов'язані з демонтажем огорож, відшкодовуються виключно їх власниками.

Чорне море в Одесі, фото: Укрінформ
Чорне море в Одесі, фото: Укрінформ

Наголошується, що за обмеження доступу громадян до узбережжя морів, морських заток, до берегів річок, водойм і островів для загального водокористування, покладений штраф на громадян від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 6800 грн\$281) і на посадових осіб – від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (11900 грн\$492).

Нагадаємо, Зеленський підписав указ, який офіційно виводить Україну з Угоди про заходи по забезпеченню поліпшення розрахунків між господарськими організаціями держав - учасників СНД.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський зізнався, про що буде говорити на Нормандському форматі.

Також портал Знай.uа писав, що 20 листопада вступає в силу закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей".