В Одесі українця забрали до армії просто з ресторану мережі "МакДональдс", де той працював. Співробітники обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат) доставили хлопця на збірний пункт примусово.

Про інцидент розповів батько призовника Миколи Стахова – Олександр з села Веселий Кут, передає місцеве видання "Думська".

За словами батька, його син отримав відстрочку від строкової служби в армії до весни 2020 року через те, що у нього були розірвані м'язи на руці. Працівники військкомату заявили, що він перебуває в розшуку, однак хлопець відмовився їхати з ними. Тоді Миколу відвезли на територію збірного пункту за допомогою поліції.

Осінній призов в Україні, фото: То є Львів
Осінній призов в Україні, фото: То є Львів

"Моєму синові 21 рік. В цьому році проходив районну військову медкомісію, яка дала йому відстрочку на рік – до весни 2020 року. У нього були розірвані м'язи на правій руці. Після цього він жодних повісток від військкомату не отримував. Він працює в Одесі, в "МакДональдзі". Сьогодні у шість годин ранку до нього прямо на роботу прийшли працівники військкомату і заявили, що він перебуває в розшуку і наполягали на тому, щоб він поїхав з ними на збірний пункт для призову в армію. Син відмовився. Тоді вони викликали поліцію, з допомогою якої Миколи відвезли на територію збірного пункту на вул. Заньковецькій", — розповів батько призовника.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Адвокат Миколи Страхового Валерій Судаков стверджує, якщо призовник не отримував повістки, і не розписувався на документі про те, що він зобов'язаний з'явитися у військкомат, його не мають права насильно доставляти на збірний пункт. Таким чином поліція вчинила незаконно.

Поліція, 112 Україна
Поліція, 112 Україна

"У центр він поїхав добровільно, а не з примусу. Пройшовши медкомісію, він був зарахований у резерв призовників, які чекають відправки до лав ЗСУ. Згідно з постановою Кабміну України № 352, обласні збірні пункти можуть створювати резерв призовників в необхідній кількості з числа тих, які відправляються в команди. Затримувати на обласних збірних пунктах призовників, які перебувають у резерві, більше ніж на двоє–троє діб заборонено. Ці три доби призовник з резерву перебуває на території збірного пункту, за нього несе відповідальність особисто начальник обласного територіального центру. Тобто, якщо призовнику потрібно буде вийти за межі центру, він повинен звернутися до начальника, який оформить йому короткострокове звільнення", — пояснила співробітниця Одеського обласного центру комплектування Анастасія Ільяш.

Нагадаємо, в Україні зібралися скасувати строкову службу: Арахамія презентував поетапну схему.

Також Знай.uа писав, що в мережу злили кадри таємного побачення людей Зеленського та Трампа: "Пропонують будь-які гроші...".

Ще портал Знай.uа повідомляв, що Богдан опинився в епіцентрі гучного конфлікту, бізнесмен розкрив карти: "Хотів 10 мільярдів доларів".