Політичний експерт Валерій Димов підняв актуальну тему святкування Різдва Христового. Він вважає, що рано чи пізно українці почнуть відзначати свято за григоріанським календарем, тобто не 7 січня, а 25 грудня. Тим не менш Димов впевнений, що вирішувати питання буде тільки суспільство.

А ось заступник голови Управління зовнішніх церковних зв'язків УПЦ ПЦУ Євстратій Зоря заявив, що обговорюється питання не самого дня святкування Різдва Христового, а календарна реформа. Іншими словами, повна зміна календаря, а не тільки одного дня – Різдва Христового. Про це пише портал "Хвиля".

Різдво, https://bitly.su/L9ndB
Різдво, https://bitly.su/L9ndB

За переконаннями Зорі, догматичні або канонічні причини, що перешкоджають проведенню реформи – відсутні, однак потрібно враховувати практичні наслідки. Євстратій Зоря розповів, що церковна історія має приклади і драматичних, і успішних реформ. Одним з прикладів успішної реформи є Святкування Різдва Христового 25 грудня.

Різдво, https://bitly.su/larev
Різдво, https://bitly.su/larev

Різдво Христове до кінця IV століття почали святкувати в один день із хрещенням Ісуса в Йордані – 6 січня під назвою Богоявлення. Ні в Священному переданні церкви, ні в Євангелії не вказано точну дату дня або місяця народження Господа Ісуса Христа.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Новий порядок переходу до помісної церкви, 24 канал
Новий порядок переходу до помісної церкви, 24 канал

Конфесійний поділ українців, 24 канал
Конфесійний поділ українців, 24 канал

Відомо, що 25 грудня — це умовна дата Різдва Христового, як і будь-яка інша. Адже люди у Римській імперії у цей день відзначали язичницький день непереможного сонця. Щоб замінити язичницьке свято, вирішили запровадити свято в честь Істинного Сонця, а Христос називається Справжнім Сонцем.

В результаті християнство не боролося з язичницькими святами, а підлаштовувалося під них. Однак, за словами Димова, з символами важко боротися і через 10 років українці святкуватимуть Різдво 25 грудня. За словами Євстратія Зорі, рішення про перенесення дати Різдва прийматиме Соборний орган ПЦУ, а не окрема особа або предстоятель Епіфаній.

Нагадаємо, вся в квітах і на шпильках: Меланія Трамп почала прикрашати Білий дім до Різдва.

Як повідомляв Знай.uа британці відмовилися містити Меган Маркл: апетити дружини принца Гаррі виявилися непідйомними.

Знай.uа писав, "На цьому шляху багато перешкод": Епіфаній у Дніпрі благословив будівництво двох храмів ПЦУ.