Перед Новим роком багато приводів купити щось корисне зі знижкою. Після гучної Чорної п'ятниці магазини техніки в Україні відкривають сезон розпродажів. Знаменитий Кіберпонеділок - це день, коли більшість брендових магазинів готові надати максимальні знижки для покупців побутової техніки, електроніки і навіть автомобілів.

Кіберпонеділок, https://bitly.su/6egwIsZ
Кіберпонеділок, https://bitly.su/6egwIsZ
Кіберпонеділок

Шалений понеділок

2 грудня 2019 року в магазинах техніки в Україні всього 24 години можна буде придбати товари зі знижками до 90%. Особливо популярна акція серед інтернет-магазинів, онлайн шопінг набирає все більших обертів останні десять років.

З'явилося поняття Кіберпонеділок в Сполучених Штатах, придумали його співробітники Shop.org - відділення Національної федерації роздрібної торгівлі США. До 2005 року термін не використовувався, але вже тоді було помічено підвищення активності покупців відразу після Дня подяки та Чорної п'ятниці.

Ця особливість поведінки була пов'язана з підготовкою до Нового року і більш яскраво це виявлялося серед офісних працівників, які роблять покупки онлайн на робочих місцях в понеділок. За даними інтернет-магазинів в США, найбільшу активність покупці виявляють у період з 5 по 15 грудня.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Українські статистичні дані відсутні відносно рівня продажів перед Новим роком, але це не заважає магазинах влаштовувати масові розпродажі перед початком підйому цін на новорічні подарунки. Це пов'язано з тим, що українські підприємці готові швидко звільнити полиці з залежавшимся товаром і віддати його по знижці, для отримання високого прибутку від більш дорогого нового товару ближче до Нового року. Напередодні свят покупці менше звертають увагу на ціни, а фокусуються на придбання подарунків для всіх членів сім'ї. Кіберпонеділок - останній шанс придбати подарунки заздалегідь за зниженою ціною.

Кіберпонеділок, https://bitly.su/KJZA9wq
Кіберпонеділок, https://bitly.su/KJZA9wq
Кіберпонеділок

Покупки на світових майданчиках

Гіганти онлайн продажів пропонують українцям теж приєднатися до покупок на їхніх платформах. Такі лідери інтернет-шопінгу, як AliExpress, Ebay і Amazon відкривають шлюзи для вигідних покупок.

AliExpress - це китайська платформа для онлайн-шопінгу, яка дозволяє замовляти дешевші товари по всьому світу. Кажуть, на AliExpress можна знайти все, найнесподіваніші речі продаються в цьому онлайн-магазині. Великий мінус у тривалому очікуванні, ще одна незручність - це китайське якість, яке може бути досить непоганим, а може виявитися з розряду “очікування/реальність”. Купуючи на AliExpress завжди присутній елемент несподіванки.

Ebay - це інтернет-аукціон, на якому можна придбати не тільки товари, але й послуги. Завдяки незвичайному вигляду покупок у формі аукціону, можна придбати рідкісні і цікаві товари на майданчику. В Україні Ebay менш популярний, але набирає обертів останні кілька років.

Amazon - це найбільш популярна у світі майданчик онлайн покупок. Amazon перший у світі досяг помітних успіхів у продаж реальних товарів через інтернет. Особливо приємно, що можна через Амазон купити оригінали світових брендів з доставкою до дому.

Кіберпонеділок, https://www.vladtime.ru/obsh/635769
Кіберпонеділок, https://www.vladtime.ru/obsh/635769
Кіберпонеділок

Українські онлайн-магазини

Кіберпонеділок став причиною підняти продажі для багатьох онлайн-магазинів України. Особливо активно рекламують масові знижки гіпермаркети, які мають офлайн магазини і реальні точки продажів:

Алло - магазин електроніки відкриває “двері” для онлайн шопінгу не тільки в Чорну п'ятницю, але і в Кіберпонеділок, обіцяючи знижки на 20% і більше. Найпопулярнішими товарами в Алло залишаються мобільні телефони та ігрова техніка.

Ельдорадо - магазин побутової техніки пропонує знижки до 70% на Чорну п'ятницю та вигідні пропозиції на Кіберпонеділок. Більшість товарів беруть участь в акціях і покупці можуть забрати дорогу техніку за супер-цінами.

27.юа - інтернет-магазин гіпермаркету Епіцентр стає більш популярним серед українців, не готових витрачати час на ходіння по гіпермаркету. Магазин поки не анонсує певні товари на Кіберпонеділок, але по закінченні Чорної п'ятниці буде зрозуміло, які знижки на які товари будуть надані покупцям.

Розетка - це один з найбільших магазинів в Україні інтернет-покупок. Раніше магазин спеціалізувався виключно на техніці, а зараз тут можна купити все: від гумок для волосся до турів на відпочинок. Розетка анонсує знижки на всі групи товарів і пропонує приєднатися до масових розпродажів перед Новим роком.

Комфі - магазин побутової техніки відкрив онлайн сервіс для покупок, що допомагає українцям з усіх регіонів робити покупки за хорошими цінами. В Кіберпонеділок до знижкам приєднується і цей сайт. Організатори акції попереджають, що знижки будуть поширюватися на ті товари, які дивом залишаться на полицях після Чорної п'ятниці.

Xiaomi - офіційний представник Xiaomi в Україні теж готовий роздавати непогані знижки серед покупців. До списку акційних товарів на Кіберпонеділок ввійду популярні моделі телефонів, навушники та інші гаджети. Магазин пропонує знижки до 80% на свої товари.

Правда чи маркетинг?

Багато покупців не довіряють величезних знижок, помічаючи підвищення цін перед знижковими днями. Так створюється видимість для супер-продажу. Щоб переконатися в тому, що товари дійсно продаються зі знижкою, можна підключити програми моніторингу цін, які дозволяють відслідковувати стрибки цін протягом декількох місяців. При падінні ціни сервіс повідомить вам про це.

Серед популярних сервісів можна назвати Мегабонус - його рекламують багато блогери і він є в російськомовному варіанті. Через сервіс можна робити покупки і накопичувати кешбек. Треба зареєструватися на сайті і зберігати посилання потрібних вам товарів в списку покупок. Сайт буде моніторити ціни і повідомляти про зміни.

Для багатьох магазинів 11.11, Чорна п'ятниця, Кіберпонеділок та інші акційні дні - це гарна можливість позбутися від залежалого товару. Великі знижки отримують ті позиції, які гірше продавалися протягом року. Більш популярні товари залишаються без змін або, навпаки, підвищуються в ціні. Ринок диктує такі закони для отримання найбільшої вигоди.

Що стосується недобросовісних магазинів, які жонглюють цінниками в період знижок - це складно простежити, але варто заздалегідь скласти список потрібних товарів, зафіксувати ціни перед акцонными днями за місяць і робити висновки про зміну цін за фактом, в період розпродажів.

Для тих, хто не встиг купити товари в Чорну п'ятницю, Кіберпонеділок - це вдалий час заощадити.

Для того, щоб завжди бути в курсі знижок і отримувати бонуси за покупки, можна зареєструватися і підписатися на розсилку сайтів-агрегаторів знижок, як Кибермандей, де можна знайти найкращі ціни для покупців онлайн і офлайн магазинів.

Прайс.юа теж пропонує підписатися на новини і вам на пошту будуть приходити акції та вигідні пропозиції від магазинів. Сервіс перевіряє ціни і фіксує їх зміни.

Пикоди - зручний сервіс, що фіксує акції у всіх онлайн-магазину України. За промо-коду сервісу можна отримати хороші знижки не тільки в Чорну п'ятницю і Кіберпонеділок, але і в інші дні.

Підготовка до Киберпонедельнику

Щоб отримати найбільшу вигоду від Кіберпонеділка, треба:

  • заздалегідь зробити список потрібних товарів

  • знайти сайти з товарами і фіксувати ціни на них протягом місяця щотижня

  • знайти зручні сервіси з кэшбеком і додатковими знижками

  • мати на рахунку потрібну суму

  • з самого ранку дізнаватися про наявність товару і ціною на нього.

В офлайн магазинах краще купувати в Чорну п'ятницю і не відкладати похід у магазин на вечір або на суботу, вирішити питання щодо можливості раніше, багато товари будуть розкуплені. Онлайн магазини будуть робити лімітовані товари, але про них можна поцікавитися по телефону, що більш зручно, якщо ви в п'ятницю на роботі. В Кіберпонеділок всі покупки буде в онлайн режимі, що спрощує замовлення товарів.