З 2016 року від торгівлі людьми постраждали майже 50 тисяч українців, серед яких 65% піддалися трудовій експлуатації в Росії.

У цілому серед українців, постраждалих від торгівлі людьми, 94% піддалися трудовій експлуатації. Про це йдеться в дослідженні Агентства ООН з питань міграції.

За даними, загальна кількість постраждалих від работоргівлі громадян України перевалила за чверть мільйона і зараз становить близько 260 тисяч людей.

При цьому 13% українців згодні хоча б на одну ризиковану пропозицію попрацювати за кордоном. У 2017 році ця кількість зменшилася на 8 процентних пунктів.

рабство
рабство

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Дослідження також показало, що за кордоном зараз працює 151 тисяч українців. Найбільш привабливими країнами для трудової міграції є Німеччина, де хотіли б працювати 43% опитаних, Польща (35%), Чехія (23%), Італія (19%) і Канада (10%).

Наголошується, що у РФ і США хотіли б працювати по 9% опитаних. 11% українців згодні працювати без офіційного працевлаштування, 5% готові працювати в закритих приміщеннях, без можливості покинути робоче місце і 1% не проти працювати на нелегальному підприємстві.

Дослідження проводилося на території України методом особистого інтерв'ю в червні-серпні 2019 року. Всього було опитано 2 тисячі респондентів старше 16 років.

Нагадаємо, що в Кувейті работорговці публікували оголошення про продаж людей в Instagram та інших додатках.

Як повідомляв портал Знай.uа, експерти пропонують легалізувати найдавнішу професію в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що запорожців визволили з дворічного трудового рабства, резонансні кадри.