Пенсійний фонд планує перерахувати пенсії через збільшення прожиткового мінімуму в Україні. Як відомо, з 1 грудня 2019 року збільшилася мінімальна і максимальна пенсії. Про це йдеться у повідомленні ПФУ.

Так, мінімальна пенсія для тих, хто втратив працездатність, зросте з 1564 грн до 1638 грн. У той же час розмір максимальної пенсії збільшиться на 740 грн і досягне 16380 грн.

Мінімальна пенсія для шахтарів збільшиться на 22 грн; мінімальна пенсія в разі втрати годувальника, який був військовослужбовцем, зросте на 146 грн; мінімальні пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій збільшаться від 122 до 210 грн; мінімальні виплати людям, які отримали інвалідність після ліквідації аварії на ЧАЕС, зростуть від 166 до 210 грн.

Українські пенсіонери, фото: REUTERS
Українські пенсіонери, фото: REUTERS

Крім того, підвищення виплат від 22 до 37 гривень отримають ті українці, які стали жертвами нацистських переслідувань.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ще є категорії громадян, для яких підвищення виплат не передбачено. Мова йде про основний розмір пенсії; підвищення до пенсій дітям війни; надбавки реабілітованим та членам їх сімей, яких було примусово переселено; додаткової пенсії за шкоду постраждалим від аварії на ЧАЕС; надбавку на догляд і т. д.

Наголошується, що не підвищать пенсії і тим пенсіонерам, у яких вже є тимчасові доплати, що перевищують суму підвищення пенсії в результаті перерахунку.

Пенсіонери, Eurasianet
Пенсіонери, Eurasianet

Також підвищення не належить працюючим пенсіонерам, які отримують надбавку за понаднормовий стаж. Виплачувати пенсії почнуть уже з 4 грудня.

Нагадаємо, у Гончарука готові урізати лікарняні та звільняти навіть вагітних.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям почали виплачувати пенсії після підвищення.

Також портал Знай.uа писав, накопичувальні пенсії, скасування надбавок та перерахунок: до чого готуватися українцям у 2020 році.