Тріо мандрівників - росіянка та двоє українців, перетнувши тилову межу чорнобильської зони, прямували вглиб радіоактивно забрудненої території, щоб... посмажити шашлики.

Таку "веселу" компанію українські прикордонники затримали під час патрулювання в зоні ЧАЕС. Про це повідомляє прес-служба Житомирського прикордонного загону Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що у середу вранці 4 грудня правоохоронці затримали 35-річну громадянку Російської Федерації, жительку Санкт-Петербурга, та двох громадян України 1995 та 1999 років народження, жителів міст Бориспіль та Київ.

Мандрівники "попались" якраз тоді, коли перетнули тилову межу зони ЧАЕС та спокійнісенько собі прямували вглиб радіоактивно забрудненої території. Затримані розповіли, що збирались просто посмажити шашлик. А от чому така трапеза мала відбутися в чорнобильській зоні, залишається загадкою.
Наразі на любителів радіоактивних шашликів складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 КУпАП "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення". Далі за цими протоколами рішення прийматиме суд.