Міжнародний день добровольців

Цей день запропонувала відзначати Генасамблея ООН в 1985 році. Добровольці безкоштовно витрачають свій час, щоб діяти на благо суспільства. І вони беруть участь у різних сферах діяльності. За допомогою програми волонтерів ООН мобілізуються тисячі добровольців у всьому світі. Тому в цей день добровольці і різні організації можуть відсвяткувати свою роботу, розповісти суспільству про себе та свої досягнення. А кожен рік заходи в цей день присвячують певній темі.

Волонтери, фото: Make A Wish
Волонтери, фото: Make A Wish

Всесвітній день грунтів

Цей день відзначають 5 листопада, щоб нагадати на скільки важливий грунт, яку велику роль він відіграє у збереженні екосистем та забезпеченні добробуту людини. День заснували в 2002 році, Міжнародний союз ґрунтових наук ухвалив відповідну резолюцію. Вчені поставили своїм завданням переоцінку розуміння владою і пересічними громадянами ролі ґрунтових ресурсів. Основні заходи в цей день просвітницькі. Науковці та екологи розробляють певні програми, щоб зберегти ґрунтові ресурси, їх раціональне і дбайливе використання. Щороку 5 грудня проводять лекції, семінари та виставки.

Грунт, фото: Секреты долголетия
Грунт, фото: Секреты долголетия

День ніндзя

Цей день почали відзначати в честь виходу в прокат фільму «Останній самурай» у 2003 році. В ньому була сцена бою загону ніндзя з самураями. Організація цього свята дозволяє носити одяг ніндзя, і кожен може уявити себе в ролі синобі. У соціальних мережах проводять фотоконкурси, а на вулицях можна побачити учасників флешмобів в костюми ніндзя, також багато хто дивляться художні фільми про них.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Ніндзя, фото: Виртуальный Кореновск
Ніндзя, фото: Виртуальный Кореновск

День працівників статистики України

Кожен рік 5 грудня своє професійне свято відзначають працівники статистики. Свято встановили за Указом Президента від 2 грудня 2002 року, таким чином підтримавши ініціативу Державного комітету статистики. Дату обрали цю, тому що у 2001 році пройшов перший Всеукраїнський перепис населення, а це дуже масштабна статистична робота.

День працівників статистики України, фото:Excel Store
День працівників статистики України, фото:Excel Store

Православні свята:

  • Попразднство Введення у храм Пресвятої Богородиці.
  • Благовірного князя Михайла Тверського.
  • Апостолів від 70-ти Філімона і Архипа.
  • Різдвяний піст

Прокоп'єв день

В цей день відзначається пам'ять святого Прокопа Читця, який прийняв мученицьку смерть на початку 4 століття. Наші предки вважали, що дорога, яку поклали на Прокопія, протримається до весни. Дороги прокладали всім селом, а потім влаштовували свято. Чоловіки займалися виготовленням і ремонтом саней. Діти веселилися на вулиці, грали у сніжки, каталися з гірок. До них часто приєднувалася молодь, а ввечері вони загадували один одному загадки.

Народні прикмети на 5 грудня

Іменини в цей день

Олексій, Дмитро, Панас, Борис, Василь, Володимир, Герасим, Іван, Ілля, Максим, Марк, Михайло, Павло, Петро, Параска, Прокіп, Сава, Тадей, Федір, Яків


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.