Міжнародний день цивільної авіації

Цей день проголосила Генасамблея ООН в 1996 році. Також вона закликала уряди і організації всіх рівнів робити потрібні кроки, щоб забезпечити його святкування. Зробили це, щоб розповісти громадськості про вкладці цивільної авіації в економічний і соціальний розвиток країн. Також розповідають і про ІКАО. Це спеціалізована установа ООН. Її роль теж важлива, вона полягає в об'єднанні зусиль країн щодо створення глобальної транспортної високошвидкісної мережі.

Літак, фото: Мир космоса
Літак, фото: Мир космоса

День місцевого самоврядування в Україні

Це свято є професійним для всіх працівників міських, районних, обласних, сільських і селищних рад. Дату обрали цю, оскільки 7 грудня 1990 року Верховна Рада прийняла Закон «Про місцеві ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування».

У 1985 році європейські держави схвалили у Страсбурзі Європейську хартію місцевого самоврядування. ВР України ратифікувала її в 1997 році, тому Хартія стала частиною національного законодавства.

Національний день пам'яті в США — річниця нападу на Перл-Харбор

У США це день пам'яті японської атаки на базу Перл-Харбор в 1941 році. Ця подія стала ще одним приводом для Америки вступити у Другу світову війну. Цей день пам'яті проголосив своїм указом Барак Обама. 7 грудня американці згадують всіх загиблих, приспускають прапори, беруть участь у жалобних церемонія і патріотичних маршах. Гасло «Пам'ятай Перл-Харбор» вів американців у війні проти Японії.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

День пам'яті Перл-Харбор, фото: Голос Америки
День пам'яті Перл-Харбор, фото: Голос Америки

Православні свята:

  • Великомучениці Катерини.
  • Мученика Меркурія Смоленського.
  • Ікони Божої Матері Бугабашская.
  • Різдвяний піст.

Катерина Санниця, Катерина Женодавица

В цей день відзначається пам'ять християнської мучениці Катерини Олександрійської, що жила в 3-4 століттях. Наші предки в цей час влаштовували гучні гуляння на санях. Найпершими їхали молоді після вінчання. Багато саней розписували фарбами і прикрашали стрічками. А потім влаштовували бенкет для всіх. Маленьких дітей на них не запрошували, але зате посилали санки і гостинці. Катерину ж вважають покровителькою наречених, шлюбу, вагітних і породіль. Тому багато дівчат гадали на женихів.

Народні прикмети на 7 грудня

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Григорій, Євген, Катерина, Іван, Корнилій, Марк, Митрофан, Михайло, Порфирій


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.