У православному календарі це день вшанування пам'яті мученика Іринарха Севастійського. Інші назви свята: «Іринархів день», «Степани зимові», «Пташка сойка».

Іринарх жив у Вірменії в 3 столітті, а вона тоді була частиною Римської імперії. І робота в нього була не сама приємна, він був катом. Він роками катував мучеників, яких засудив Діоклетіан. А коли стратили сім жінок-християнок, то зрозумів, що вже і сам хоче стати християнином. Про це Іринарх і заявив і визнав Христа істинним Богом. Після цього і сам став мучеником і помер від рук ката.

Святий Іринарх, фото: karibche.ambebi.ge
Святий Іринарх, фото: karibche.ambebi.ge

Чого не можна робити 11 грудня

В цей день не можна сваритися, краще стримувати свої емоції і бути розсудливими. Постарайтеся не прибирати дім ввечері, щоб не відсвяткувати Різдво з нечистю. А також не варто займати нічого сусідам, тому що можна віддати своє щастя. Не робіть винятків навіть для цукру, солі і хліба.

Народні прикмети на 11 грудня

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Якщо сойка в цей день сяде на вікно і почне кричати – це хороший знак.
  • Якщо піти за сойці, то вона відкриє дорогу до щастя.
  • Якщо у цей день ворони літають по небу — швидкому бути снігопаду, розсілися по землі — бути відлизі, а коли сидять зграями на нижніх гілках або в самій кроні дерев ближче до стовбура — бути негоді з вітром.
  • В колодязі в Сойчин день щось бряжчало – до багатства.
  • Народжені 11 грудня особливо люблять синій колір. Їм уготована дивна та чудова доля


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.