У четвер, 19 грудня, Генасамблея ООН прийняла резолюцію про захист прав людини в тимчасово окупованому Росією Криму. Про це написав прес-секретар представництва України в ООН Олег Ніколенко.

Так, за резолюцію проголосували 65 країн-учасниць ООН, проти – 23.

"Незважаючи на значну протидію РФ, яка зводилася до відкритих погроз, Україні вдалося провести в ООН два вкрай важливих документа – про проблеми мілітаризації Кримського півострова, а також про захист прав людей, які змушені жити в умовах окупації", - заявив Ніколенко.

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка закликає Російську Федерацію припинити порушення прав людини в АР Крим та...

Geplaatst door Oleg Nikolenko op Woensdag 18 december 2019

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

В документі йдеться:

Отримання території або іншої переваги в результаті агресії не може і не буде вважатися законною дією.

Росія повинна припинити політику зміни демографічної ситуації в Криму, насамперед шляхом переселення туди свого населення, а також примусового виселення.

Засуджуються масові затримання активістів і захисників прав людини на основі звинувачень у підтримці тероризму, зокрема представників громадянської ініціативи "Кримська солідарність".

Росію закликають припинити переслідування та звільнити осіб, затриманих за висловлення думок, зокрема на початку окупації.

Засуджується практика призову чоловіків з Криму в російську армію і кримінальні переслідування тих, хто відмовляється від служби.

Росія повинна негайно звільнити всіх незаконно затриманих громадян України та забезпечити їх безпечне повернення на Батьківщину.

Міжнародне співтовариство закликають продовжувати в рамках міжнародної адвокації викриття порушень РФ прав людини як на двосторонньому, так і багатосторонньому рівнях.

Нагадаємо, за Україну заступилися 63 держави: Генасамблея ООН закликала РФ вивести війська і припинити окупацію.

Як повідомляв портал Знай.uа, поки немає підстав для зміни режиму санкцій ЄС проти Росії.

Також портал Знай.uа писав, що за 5 років окупації Криму на півострів було переселено понад 140 тисяч жителів Росії.