У мережі з'явилися результати соціальних опитувань, які провела соцгрупа "Рейтинг" з 13-17 грудня 2019 року. Українці висловили свої суспільно-політичні настрої та погляди. Так, 40% опитаних вважають, що країна рухається в правильному напрямку, 38% - у неправильному, 22% - важко оцінити.

Так, за останні 2 тижні відбулося зростання позитивних оцінок (з 33 до 40%) і зменшення негативних (з 48 до 38%). У результаті показники повернулися до рівня, який фіксувався в жовтні:

- За останні два тижні рівень задоволеності роботою Президента Зеленського зросла з 53 до 62%, а невдоволення — зменшилося з 33 до 25%.

українці, фото: Обозреватель
українці, фото: Обозреватель

- Діяльністю голови Верховної Ради України Разумкова задоволено 36%, незадоволено — стільки ж. Чверть не змогли оцінити його роботу. Однак задоволені роботою Парламенту менше: 29% позитивно оцінили його роботу, 51% - негативно, 21% - важко оцінити.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

- Подібна тенденція і в оцінках роботи уряду: діяльністю Прем'єр-міністра Гончарука задоволено відносно більше, ніж роботою всього Кабміну. 35% висловили задоволеність діяльністю голови уряду (35% - незадоволені, 30% - не змогли оцінити). 29% задоволено роботою Кабміну, 45% - не задоволені, чверть не відповіли на це питання.

Олександр Гончарук, ЦензорНЕТ
Олексій Гончарук, ЦензорНЕТ

- За останній місяць рівень задоволеності діяльністю Прем'єра і Верховної Ради дещо зріс.

- Третина опитаних українців вважають, що за підсумками року у діях Президента Зеленського було більше успіхів, ніж невдач. 41% сказали, що в діях Глави держави успіхів і поразок було порівну. Лише 14% зазначили, що в його роботі переважали невдачі. Останню тезу найбільше підтримують виборці "Європейської солідарності".

- станом на середину грудня лідером електоральних симпатій є партія "Слуга народу", яку підтримують майже 48% тих, хто визначився і має намір взяти участь у виборах. 11,4% підтримують партію "Опозиційна платформа — За життя", 9,0% - партію "Європейська Солідарність", 7,8% - партію "Батьківщина", 4,4% - партію "Голос". Рейтинг інших політичних сил - менше 3%. Тих, хто не визначився - близько 16%.

Нагадаємо, Топ пошукових запитів 2019: Google показала, що цікавило українців.

Як повідомляв Знай.uа Путін вперше дав оцінку Зеленському: "Язик не повертається".

Знай.uа писав, переговори про обмін полоненими в Мінську провалилися: чиї долі на кону.