Через зниження курсу долара багато українців замислюються над тим, чи потрібно купувати валюту, поки вона дешева, повідомляє “РБК-Україна”.

На думку економістів, купувати валюту для того, щоб потім її продати можна, але є ризики, як і при будь-якій валютній операції. Зокрема — ризики розвороту ринку валют, оскільки нинішній курс вигідний для імпортерів.

Обмін валют
Обмін валют

Інший аналітик не радить купувати валюту перед новорічними святами, оскільки у випадку великого попиту з боку населення банки можуть відреагувати збільшенням спреду — різниці між ціною купівлі та продажу валюти. Також експерти не рекомендують купувати лише одну валюту. Натомість краще робити збереження в трьох — третину в гривнях, третину в доларах, третину в євро.

Нагадуємо, що сьогодні курс долара продовжив знижуватись та становить 23 гривні 32 копійки за долар.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, Міжнародний валютний фонд заявив, що в кінці 2019 року можна очікувати зміцнення гривні по відношенню до долара порівняно з показниками за минулий рік.

Також портал Знай.ua писав, що до кінця року долар може плавно повернутися до позначки 27 гривень. Ціни на товари або продукти не повинні після цього різко змінитися, тому що вже зараз закладається вартість долара по 28 гривень.