В Україні до реєстру боржників вже потрапили понад 1,7 українців. Відповідні дані оприлюднили на урядовому сайті Opendatabot.

Так, головними причинами, чому українці опинились у борговій пастці є невиконання рішення суду, несплата адміністративного штрафу, несплата комунальних послуг, невиплата аліментів, несплата за кредитами.

борги
борги

"Боржникам з реєстру можуть заборонити виїзд з країни, відмовити у відкритті поточних рахунків в банку, скасувати запити на відчуження майна та відмовити в наданні будь-яких нотаріальних послуг (наприклад, для купівлі або продажу нерухомості), а також це може вплинути на рішення роботодавця при прийомі на роботу", - зазначив юрист Opendatabot Микита Підгайний.

Борги за комуналку, Домофонд
Борги за комуналку, Домофонд

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дані Міністерства юстиції свідчать, що в реєстрі знаходиться понад 1,7 мільйона українців. 92% виконавчих проваджень - це стягнення з фізичних осіб, 8% - з юридичних осіб.

Часто державним виконавцям допомагають соцмережі. Боржники – насамперед, люди і вони хочуть показати, що вони відпочивають на морі, за кордоном. А державний виконавець бере то до уваги та робить висновки. Якщо є можливість гарно відпочивати, то чому, скажімо, відсутня можливість сплатити аліменти?!

Прийнятий 6 лютого 2018 року Закон щодо посилення відповідальності до злісних неплатників аліментів, розв’язав дещо руки державним виконавцям. Зокрема, застосування до боржників обмежувальних заходів, як то обмеження у праві виїзду за межі України,обмеження керування транспортними засобами, обмеження володіння зброю, обмеження у праві полювання сприяло сплаті боржниками заборгованості за виконавчими документами і періодичній сплаті аліментів. Зараз державний виконавець власною постановою за наявності сукупного розміру заборгованості сплаті аліментів за 6 місяців, виносить усі обмежувальні постанови.

Нагадаємо, українці роками переплачували за газ.

Як повідомляв Знай. ua, що необхідно робити при відсутності гарячої води та опалення.

Також Знай. ua писав, що українцям перерахують тарифи на газ та опалення: як зміниться комуналка в опалювальний сезон.