Як залишити святкову атмосферу в домі якнайдовше? Видання “i24.com.ua” зібрало декілька порад щодо вибору та догляду за новорічною ялинкою.

При купівля ялинки краще брати ту, в якої хвоя масляниста на дотик, блищить на сонці, а місце зрізу на стовбурі було білим та вологим. Це — головні ознаки того, що перед вами дерево, яке щойно зрізали. Також на стовбурі не повинно бути грибків та плісняви. Крім того, не треба брати надто високу ялинку для того, щоб не зрізати верхівку — це може призвести до загибелі дерева.

Новорічна ялинка, фото: Клео.ру
Новорічна ялинка, фото: Клео.ру

Ялинку, яку купили задовго до свята, краще зберігати у відрі з водою в тіні на свіжому повітрі, але не на відкритому сонці. Перш, ніж занести дерево в приміщення, потрібно його потримати в підвалі, гаражі чи на сходах для того, щоб ялинка адаптувалась до інших температур. Також потрібно зняти 10 сантиметрів кори біля зрізу для того, щоб ялинка краще поглинала воду.

Не варто ставити ялинку біля батарей та інших нагрівальних приладів. Також потрібно збризкувати хвою з пульверизатора водою. А з приводу комах, які живуть на лісових деревах, фахівці хвилюватись не радять. Серед домашніх рослин немає таких, які прийдуться їм до смаку, а самі комахи, найімовірніше, так і залишаться на ялинці та не стануть розповзатись по всій хаті.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадуємо, що у Харкові автолюбителі влаштували незвичайний флешмоб, розставивши автівки у вигляді силуету новорічної ялинки.

Як повідомляв портал Знай.ua, кращі ідеї подарунків від доньки чи сина для улюбленої матері.

Також портал Знай.ua писав, як прикрасити новорічну ялинку на Новий рік-2020, щоб Білий Пацюк була в захваті.