Вже скоро настане Новий рік, коли галасливі компанії збираються за одним столом. Але важливо пам'ятати, які заборони існують і які статті закону застосовуються, якщо порушується громадський порядок на свято.

Не можна шуміти після 22:00

Згідно ст. 9 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" ви можете викликати поліцію, якщо сусіди стануть шуміти пізніше 22:00. Святкові дні не є винятком. Тиша повинна бути до 8 ранку.

За порушення тиші в новорічну ніч згідно ст. 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення стягується штраф у розмірі до 255 грн.

Новий рік, https://bitly.su/xc1uFLc
Новий рік, https://bitly.su/xc1uFLc

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Петарди і салюти все ще під забороною

Запускати салюти, підривати петарди та інші піротехнічні вироби заборонено. Київська міськрада з 17 травня 2018 року заборонила проводити заходи із використанням піротехнічних виробів. Порушнику доведеться заплатити штраф у розмірі 1700 грн.

Салют, фото з вільних джерел
Салют, фото з вільних джерел

За шашлик на балконі можуть оштрафувати

Часто мешканці багатоповерхівок намагаються посмажити шашлики, прямо на балконі квартири. Якщо ваші сусіди влаштували барбекю на балконі або на даху, ви маєте право викликати поліцію. У цьому випадку порушникам загрожуватиме штраф у розмірі 340 грн.

В громадських місцях не можна палити

Згідно ст. 13 Закону "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення", курцям буде загрожувати штраф до 170 грн. Якщо ж порушення повториться, то сума штрафу збільшиться до 340 грн.

Алкоголь можна пити тільки на спецстоликах

Розпивання міцних спиртних напоїв на вулицях Києва заборонене. При цьому слабоалкогольні напої дозволяється вживати у спеціально відведених для цього місцях.

Новий рік, https://hotel-edem.lviv.ua/ru/novyj-god-vo-lvove/
Новий рік, https://hotel-edem.lviv.ua/ru/novyj-god-vo-lvove/

Згідно ст. 178 Закону Украины "Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді", вам буде загрожувати штраф у розмірі до 85 грн. За повторного складання протоколу з цієї статті штраф збільшується до 119 грн.

Нагадаємо, пророцтва відомої провісниці Ванги на 2020 рік вже починають збуватися: до чого готуватися людству.

Як повідомляв портал Знай.uа, сонячні затемнення, планети і метеоритні дощі - новий 2020 рік буде багатим на гарні явища в зоряному небі.

Також портал Знай.uа писав, що можна швиденько приготувати на Новий рік Білого пацюка, якщо скрізь запізнилися.