За останній місяць в Росії масово мінували будівлі судів, шкіл і торгових центрів. Російські пропагандисти знайшли "український слід" в серії цих лжемінувань.

Так, видання "Російська служба ВВС" заявило, що дзвінки про мінування будівель і установ, могли надходити з території України. І цьому російські пропагандисти знайшли "вагомі" доводи.

Про "розслідування" російських журналістів пише видання "Страна"

За даними видання "Російська служба ВВС", в РФ розслідується справа, присвячене краху кріптобіржі Wex, яка раніше була найбільшим російськомовним майданчиком з продажу криптовалюти. За однією з версій, до біржі деякий час мали відношення структури, близькі до "православного підприємця" Костянтина Малофєєву, хоча сам він завжди заперечував це.

Видання стверджує, спираючись на "власні джерела", що за масовими мінуваннями в Росії може стояти один з постраждалих клієнтів Wex з України.

"Імовірно, він раніше міг жити в Києві, його можуть звати Сергій", - йдеться в публікації.

Як встановили російські пропагандисти, Сергій живе у Києві, і на кріптовалютній біржі Wex у нього "зависли" близько 120 біткоіни (близько 20,5 млн гривень).

Сергій тримав невеликий кріптовалютний "обмінник", тому як мінімум частина цих 120 біткоінів належали не йому, а клієнтам.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Очевидно, що його притискають - люди вимагають свої гроші", - цитує російське ЗМІ слова джерела, наближеного до правоохоронних органів РФ.

28 листопада в петербурзькі суди прийшло перше повідомлення про мінування. Його автор обіцяв, що листи будуть приходити до тих пір, поки "Костянтин Малофєєв не поверне борг 120 біткоінів, вкрадених з біржі WEX".

В "Російській службі ВВС" стверджують, що їхні джерела в керівництві мерії Москви розповіли - повідомлення про мінування надходять з території України. І розслідуванням цього нібито займається керівник головного управління МВС по Москві Олег Баранов.

Крім цього російські журналісти стверджують, щовідправили лист на електронну адресу передбачуваного мінера і отримали відповідь, в якому використовувалося, як вони заявили, "українське словосполучення", а саме - "рагуль православний".

Крім того, російські пропагандисти зганьбилися вельми "логічним" доказом. За їхніми словами, повідомлення про мінування надходили щодня з 28 листопада, і лише 25 грудня їх не було " коли в Україні відзначали Різдво".

Нагадаємо, російські пропагандисти осоромилися "сенсацією" про газ

Як повідомляв портал Знай.ua, російським пропагандистам заборонили в'їзд в Украъну

Також Знай.ua писав, путінська пропагандистка сповна відчула чий Крим.