У невизнаній "ДНР" життя завмерло між Україною і Росією. Вже шостий рік в окупованому Донецьку проходить так само, як і у всі попередні. Окупаційні адміністрації не розщедрилися на сучасні розважальні заходи і програми. А ось на віджатих підприємствах тільки в останній момент змогли виплатити зарплати. Також відомо, що на прилавках магазинів якісних продуктів просто небуло.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Бойовики ДНР: фото: 24tv.ua
Бойовики ДНР: фото: 24tv.ua

За інформацією журналістів, за кілька днів до Нового року частина бюджетників так званої "ДНР" видихнула з полегшенням - а на зарплатні картки не визнаного ніде в світі "центрального республіканського банку" прийшли якісь гроші. Невідомо, чи це частина зарплати, чи то частина боргу попередніх років. Однак люди блискавично обнулили рахунки і почали робити покупки для святкового столу.

Новий рік у "ДНР", Апостроф
Новий рік у "ДНР", Апостроф

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Ми думали, що зустрінемо Новий рік з пляшкою шампанського і парою цукерок — і на цьому все. Грошей не було від слова "зовсім". Ми з дружиною працюємо в бюджетній сфері і особливо не шикуємо. Купувати ялинку за 750 рублів (близько 286 грн за курсом НБУ — середня ціна на ялинку в Донецьку варіювалася від 450 до 4000 рублів) нам було не по кишені, обійшлися гілками. Коли отримали залишки зарплати за жовтень на карту, то пішли на ринок, а там половина торгових місць закриті. І це ринок у центрі міста, за три дні до Нового року!!! Ті, що працювали, підняли ціни на продукцію. Втім, трохи подешевшала свинина, рублів на 30-50, але все одно дорого — майже 300 рублів за кілограм (за курсом НБУ — приблизно 114-115 грн,)", — поділився інженер виробництва, який представився Сергієм.

"Як і в попередні роки, поїздки" до України "(за лінію розмежування, на підконтрольні території - ред.) Перетворилися в" контрабанду "солодощів, алкоголю та подарунків." Асортимент наших магазинів здебільшого - досконале лайно. Ні солодощів нормальних, ні шампанського хорошого. Захочеш купити, порадувати себе - і не знаєш, що там під обгорткою, але швидше за все, гидота. ", - розповів пенсіонер Олександр Євгенович.

Нагадаємо, Медведчук - один з небагатьох політиків, які можуть повернути світ в Україну, - французьке ЗМІ.

Як повідомляв Знай.uа Донбас відвернувся від окупантів у Новий рік: "Зустрічали з Україною!".

Знай.uа писав, що побажав Зеленський українцям у Новому році: повний текст та відео емоційного звернення президента.