Український "коньяк" та "шампанське" продовжать виготовляти у державі, а також реалізовувати на теренах інших держав до 2026 року. Відповідне оголошення з'явилося на Facebook-сторінці корпорації по виноградарству та виноробній промисловості "Укрвинпром".

Зауважимо, що ще наприкінці минулого року Торгово-промислова палата України (ТПП) заявила, що припиняє видавати сертифікати на напої під назвою коньяк, арманьяк, граппа, бренді і херес.

Коньяк

Наразі ж в "Укрвинпромі" заявили, що вони продовжать виготовляти та експортувати "коньяк України" і "шампанське України". За їх словами, виноробна галузь країни сьогодні працює в умовах перехідного періоду, що визначено статтею 208 Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а відтак це дозволяє ще не менше десяти років виготовляти саме алкоголь.

"Для певного переліку назв виноробної продукції, в тому числі (зокрема) для назв "шампанське" та "коньяк" - це 10-річний перехідний період, який діє до 1 січня 2026 року. Отже, це незмінна протягом найближчих років юридична ситуація", - підсумували в повідомленні.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Скріншот допису

Нагадаємо, любитель випити перетворив алкоголізм на хобі: відео, яке краще не повторювати вдома.

Як повідомляв Знай.uа вбивці похмілля: топ продуктів, які зцілюють після бурхливої вечірки на Новий рік.

Знай.uа писав, в Україні оголосили війну п'яниць за кермом: ці штрафи "закодують" любителів залити за комір.