Різдвяний святвечір

Увечері 6 січня вірні православної церкви відзначають Різдвяний святвечір, напередодні Різдва. У народі його також називають «коляди». Значення святої ночі появи на світ Сина Божого Христа настільки велике, що навіть хід нової історії і наше літочислення ведеться від Різдва Христового.

Зазначимо, що у давні часи Святвечір був особливо шанований. Адже це навечір'я Різдва Христового, заключний день Різдвяного посту. Традиційно в цей день в їжу можна було приймати лише так звану кутю — розмочені зерна пшениці з медом та сухофруктами.

Богоявлення у західних християн

У недылю, 6 січня, католики відзначають Богоявлення, яке ставиться нарівні з Великоднем та П'ятидесятницею і є найдавнішим християнським святом. Присвячене воно народженню Ісуса Христа і подіям, що супроводжували його, і святкується Римсько-католицькою церквою 6 січня. Більш давня назва цього свята — Явище.

В подальшому сенс свята в православ'ї і католицизмі придбав різне значення. Так, у православ'ї свято Богоявлення все більше пов'язується по знченню з Хрещенням, а в католицизмі — з євангельськими подіями після Різдва, головним чином, поклонінням волхвів. Водохреща святкується в неділю після Богоявлення.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Міжнародний розвантажувальний день

Ні для кого не секрет, що за святкові дні наш організм легко набирає 3-5 кілограм. Пощастило лише тим, хто веде досить активний спосіб життя, адже завдяки цьому зайва вага може піти за тиждень після новорічний свят. Ну а більшості офісним працівникам стає важче надовго, буває навіть назавжди.

В рамках боротьби з ожирінням і зайвою вагою з'явився Міжнародний розвантажувальний день, як відносно молоде свято. Все, що необхідно зробити в це свято – менше їсти, але не голодувати. Після рясної їжі рівень цукру в крові нестабільний, тому постійно виникає помилкове відчуття голоду, впоратися з яким буває непросто.

Народні прикмети на 6 січня

Іменини в цей день

Євгенія, Інокентій, Клавдія, Микола, Сергій.

Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.