З'явилася інформація, що офіційний Брюссель затвердив документ, який передбачає посилення системи контролю на кордонах з Європою. Про це повідомляє Рoliteka.net.

Нові умови в'їзду в ЄС

Так, починаючи з 2021 року в ЄС з'явиться система під назвою ETIAS для громадян тих держав, які звільнені від візових вимог для в'їзду в Шенгенську зону, в тому числі і для України. Авторизація в системі обов'язкова для всіх.

Українцям для в'їзду в країни Європейського союзу потрібно буде заповнити онлайн-анкету максимум за 96 годин до вильоту для того, щоб система встигла обробити дані.

Якщо в історії громадянина немає порушень закону на території ЄС, то він отримає дозвіл на в'їзд в країну.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також мінусом буде те, що в Україні платна авторизація (7 євро). Однак, винятками є особи віком до 18 років та старше 70 років – для них авторизація безкоштовно.

В анкеті громадянам України потрібно буде вказати особисті дані (ім'я, дату і місце народження, стать і національність), інформацію про документ для подорожей (дійсність, країну видачі), домашню адресу та контактну інформацію, а також вказати європейську країну першого в'їзду.

Нові умови в'їзду в ЄС

До того ж, в цій анкеті будуть питання про попередніх поїздках і стан здоров'я. Однак для авторизації не потрібно буде довідок з місця роботи і виписок з банків.

У МЗС України заперечують загрозу скасування безвізового режиму з європейським союзом.

"Моніторинг, як ви абсолютно правильно вказуєте, здійснюється постійно відповідними робочими групами. І останній звіт, який є в нашому розпорядженні — позитивний. Є певні рекомендації для української сторони, які стосуються не МЗС, а інші органи державної влади. Ми про них знаємо і працюємо над вирішенням. Тому я хотів би застерегти від панічних настроїв, які час від часу виринають з надр інтернету про те, що "все пропало" і "ЄС скасує безвізовий режим". Такої загрози ми не бачимо", - сказав державний секретар МЗС України Андрій Заєць.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук озвучив інформацію про те, що молоді українці мало подорожують.

Як повідомляв портал Знай.ua, посольство Польщі в Україні відреагував на скандальну заяву прес-секретаря Міністерства закордонних справ Катерини Зеленко, яка раніше говорила, що "кожен народ сам може вибирати, яких героїв потрібно шанувати".

Також портал Знай.ua писав, що з 1 січня 2020 року такої країни, як Голландія не стало. Так, з нового року ввели лише офіційну назву для цієї країни — Нідерланди.