Підозрюваний у вбивстві Павла Шеремета музикант Андрій Антоненко заявив, що міна, яку правоохоронці знайшли в його квартирі, лише муляж. Про це він заявив в інтерв'ю theБабель.

"Зеленою ф*гнею" я назвав муляж міни МОН-50 – порожній корпус, який не придатний до використання за бойовим призначенням", - пояснив підозрюваний.

За його словами, цей корпус йому і лідеру "Тартак" Олександру Положинському подарували на концерті в АТО.

"Сам корпус порожній. Деталі залиті клеєм, щоб не можна було їх дістати, але щоб було видно для навчання. До того ж в корпусі зроблена спеціальна дірка, щоб його не можна було використовувати знову за призначенням. Це нам пояснили, коли дарували. Тобто це була звичайна зелена коробка – ф*гня", - уточнив Антоненко.

Андрій Антоненко в суді, фото з відкритих джерел
Андрій Антоненко в суді, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Також він зазначив, що вони використовували "зелену ф*гню" як реквізит для зйомок, а у нього вдома річ з'явилася абсолютно випадково.

"Ми робили фотосесію до Дня сержанта. Йшов дощ. Ми спішно поклали речі, які використовували для фотозйомки, в мою машину і рюкзак: шолом, навушники, інші речі. Там опинилася і та коробка. Все це я привіз додому. А оскільки я пішов у відпустку, то завезти це на роботу я просто не встиг. Ось така ситуація. Хотіли з хлопцями зробити з неї роутер для жарту", - розповів музикант.

Нагадаємо, Андрій Антоненко відмовився від безкоштовного адвоката для проведення слідчого експерименту, тому останній не відбувся.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві провели слідчий експеримент за участю хірурга Юлії Кузьменко, підозрюваної у вбивстві Шеремета.

Також портал Знай.uа писав, що адвокат Кузьменко знайшов вагомий доказ у справі Шеремета.