Президент України Володимир Зеленський офіційно звернувся до українців після трагедії під Тегераном. На своїй сторінці в Іnstagram він розмістив відео.

"Ця страшна історія повинна навчити всіх нас – і кожного громадянина України, і кожного світового лідера – цінувати людські життя. І робити це до того, як вони так стрімко й болюче обриваються", - йдеться під відео українського лідера.

"Шановні українці, ранок 8 січня став чорною сторінкою в історії України і усього світу. Мої щирі співчуття родичам і рідним загиблих 11 громадян України", - із сумом в очах зазначив Зеленський.

Авіакатастрофа в Ірані, фото: AP
Авіакатастрофа в Ірані, фото: AP

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Зеленський перерахував поіменно членів екіпажу:

Сергій Хоменко

Катерина Статник

Марина Микитюк

Валерія Овчарук

Володимир Гапоненко

Юлия Сологуб

Олексій Наумкін

Ігор Матков

Денис Лихно

І пасажирів:

Олена Малахова

Ольга Кобюк.

"Їх родинам держава надасть усю необхідну допомогу. 9 січня оголошено днем національної жалоби. Я також висловлюю співчуття родинам інших загиблих", - додав президент.

За словами Зеленського до Ірану вже прибуло 45 українських найкращих фахівців з державної авіаційної служби, бюро розслідувань та представники МАУ. Також прибули представники РНБО, ДСНС, Міноборони, МЗС, МВС та інших державних інституцій.

Також президент закликав Канаду долучитись до розслідування обставин авіакатастрофи українського боїнга 737 в Ірані. І додав, що ретельно перевірять всі літаки МАУ і інших українських авіакомпаній.

"Українським громадянам рекомендується утриматись від відвідування даного регіону. Українським авіакомпаніям до з’ясування причин авіакатастрофи, заборонені польоти в повітряному просторі Ірану та Іраку. Зокрема наголошу, що і до відправлення українського літака і після в міжнародному аеропорту Тегерана сідали і злітали літаки міжнародних авіакомпаній, зокрема і європейських. Польоти припинили лише США. Жодна інша країна не забороняла польоти своїх авіакомпаній до трагедії", - підсумував український лідер.

Нагадаємо, український літак Boeing 737 зазнав аварії в Ірані вранці 8 січня. Всі 160 пасажирів і 16 членів екіпажу загинули. Серед загиблих було 11 українців - 9 членів екіпажу і 2 пасажири.